Biljana Krstić i “Bistrik” ponovo u Smederevu

U okviru muzičkog programa Centra za kulturu Smederevo, u subotu, 19. marta, u Velikoj dvorani, sa početkom u 20 časova, Biljana Krstić i njen orkestar Bistrik održaće koncert pod nazivom „Tradicija je naša istorija“.

0
2159
Biljana Krstić i Bistrik
Biljana Krstić i Bistrik

U okviru muzičkog programa Centra za kulturu Smederevo, u subotu, 19. marta, u Velikoj dvorani, sa početkom u 20 časova, Biljana  Krstić i njen orkestar Bistrik održaće koncert pod nazivom „Tradicija je naša istorija“.

Biljana Krstić i Bistrik
Biljana Krstić i Bistrik

Bilja Krstić i „Bistrik“ neguju repertoar koji je muzičko nasleđe Balkana i slove za jednu od najznačajnijih etno grupa koje rade u Srbiji, a postižu velike uspehe u svetu. Svojim umetničkim radom promovišu tradicionalnu muziku Srbije i Balkana koja sve više postaje inspiracija svetskog pokreta World Music. Bilja Krstić i „Bistrik“ snimili su četiri albuma, muziku za film „Zona Zamfirova“, održali više stotina koncerata, osvojili prestižne nagrade i priznanja u Srbiji i inostranstvu, a po oceni eminentnih stručnjaka za World Music uvršteni su u sam vrh svetske elite izvođača.

Bilja Krstić i „Bistrik“ održali su nekoliko koncerata u našem gradu, između ostalih i okviru privredno-turističke manifestacije „Smederevska jesen“.

Ulaznice za koncert Bilje Krstić i „Bistrika“ u Smederevu prodaju se po ceni od 600 dinara, i mogu da se kupe na biletarnici Centra za kulturu.