SLUČAJ „NADUVENE BABE“ „Izviniću se gradonačelnici Avramović kada se ona izvini odbornicima“

0
5926
Jasna Avramović
Jasna Avramović

Odbornik Skupštine Smedereva i član Demokratske stranke (DS) Perica Đorđević rekao je danas da će se izviniti gradonačelnici Smedereva Jasni Avramović kada se ona izvini njemu i drugim odbornicima „za sve uvrede, pretnje i omalovažavanja“.

Đorđević je na konferenciji za novinare kazao da je njegova izjava upućena Jasni Avramović, „najblaži mogući vid zaštite i odstupnice od agresije, nasilja i pritisaka koje gradonačelnica godinama vrši nad odbornicima opozicije“.

Jasna Avramović
Jasna Avramović

– Nikada nismo tražili zaštitu pravosuđa ili poverenika kada nam je gradonačelnca Jasna Avramović govorila da smo lopovi, loši ljudi, zli ljudi, ljudomrsci, neznalice, nesposobnjakovići – objasnio je Đorđević.

On je naveo i da je sa skupštinske govornice Avramović „izricala i pretnje i klevete“.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković saopštila je ranije da je odbornik Perica Đorđević krajem 2015. godine diskriminisao gradonačelnicu Smedereva „na osnovu pola i godina“ rečima „da gradonačelnik treba da bude A.P, mlad i častan, umesto naduvane i histerične babe“.

Đorđeviću je poverenica Brankica Janković preporučila „da uputi pismeno izvinjenje Avramović“, ali on nije postupio po preporuci i kazao je da će to učiniti tek nakon njenog izvinjenja.