Direktorka Nacionalne biblioteke Indonezije u Smederevu

0
1548

Narodnu biblioteku Smederevo u utorak je posetila direktorka Nacionalne biblioteke Indonezije Šri Sularsih sa saradnicima i predstavnicima Ambasade Indonezije.

U okviru prve posete nacionalnog bibliotekara Indonezije Srbiji, direktorka Nacionalne biblioteke Indonezije, gospođa Šri Sularsih, posetila je u utorak Narodnu biblioteku Smederevo.
U delegaciji su, pored gospođe Šri Sularsih, bile i tri njene saradnice, kao i dvoje predstavnika Narodne biblioteke Srbije.

Ovom posetom uspostavljeni su preduslovi za ostvarivanje buduće uspešne saradnje nacionalnih biblioteka Srbije i Indonezije i vodećih institucija kulture, nauke i prosvete.

Poseta je realizovana u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova Republike Srbije i ambasadama Srbije u Džakarti i Indonezije u Beogradu.

Osim Narodne biblioteke Smederevo, Muzeja u Smederevu i Smederevske tvrđave, programom posete visoke gošće predviđen je i obilazak Narodne biblioteke Srbije, Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković” u Beogradu i Biblioteke grada Beograda.