Hit dana 24.02.2016.: Zoran Predin – Kosa boje srebra (Margita)

0
1633
Margita
Margita

Nekadašnji frontmen Lačnog Franca, popularnog slovenačkog benda iz perioda Jugoslavije, Zoran Predin, svojevremeno je napravio pesmu i posvetio je Margiti Stefanović, svojoj koleginici iz kultnog beogradskog sastava Ekatarina Velika sa kojom se sretao na kocertnim nastupima širom tada naše velike zemlje. Ova pesma je hit dana za 24.02.2016.

Zoran Predin
Zoran Predin

Zoran Predin„Neke proljetne noći slučajno sam na TV uhvatio kraj filma o bendu Ekatarina Velika, s kojim smo se upoznali, susretali i družili na koncertnim binama cijele bivše države.
Margitu Stefanović, crnu princezu Yu Novoga vala, bolje sam upoznao na Koncertu za ljudska prava, u beogradskom SKC decembra 1988 godine, na kojem smo imali, čekajući na tonske probe, puno vremena za razgovor.
Naši bendovi, Lačni Franz i EKV, bili su na neki dublji način vrlo slični, mada u glasbenom izrazu ponekad čak diametralno suprotni. Dojmila me je snaga Margitinih stavova, mirnoća govora i nježnost njenih pokreta.
Očigledno me je tragična sudbina mojih glasbenih kolega do te mijere potresla, da sam te noći pod dojmom filma, sanjao, da sam sreo Margitu, ali da me ona nije prepoznala zbog moje kose boje srebra. 
Slijedećeg jutra napisao sam pjesmu i u maju snimio je u zagrebaćkom studiu Davis, Studijski bend u postavi Branimir Gazdik bubanj, Henry Radanović bass, Ivan Pešut gitara, Marijan Jakić klaviature i Bruno Urlić violina i udaraljke, pod producentskim vodstvom Jakića i Urlića napravio je nježnu podlogu za moj glas, kojeg su romantično zagrlili prateći vokali Darje Hodnik Marinković.“