Jasmina Grgić puca u Fort Beningu

Reprezentativka Streljačke družine "Smederevo", Jasmina Grgić, nastupiće vazdušnim i malokalibarskim pištoljem na Svetskom kupu koji počinje sutra u američkoj vojnoj bazi Fort Bening i pokušati da ostvari visoke rezulate i dobar plasman koji joj mogu doneti i olimpijsku vizu za Rio 2016.

0
2230
Jasmina Grgić
Jasmina Grgić
Jasmina Grgić
Jasmina Grgić

Reprezentativka Streljačke družine „Smederevo“, Jasmina Grgić, nastupiće vazdušnim i malokalibarskim pištoljem na Svetskom kupu koji počinje sutra u američkoj vojnoj bazi Fort Bening i pokušati da ostvari visoke rezulate i dobar plasman koji joj mogu doneti i olimpijsku vizu za Rio 2016.

Ona će na poziv Srećka Pejovića, sportskog direktora Streljačkog saveza Srbije, učestvovati i na takmičenju na olimpijskom strelištu u Minhenu, od 26. maja do 2. juna.

Od ukupno sedam do sada osvojenih kvota za najveću sportsku manifestaciju na svetu, Olimpijske igre u Riju 2016. godine, strelci su Streljačkom savezu i Olimpijskom komitetu Srbije doneli četiri.

Olimpijske kvote prošle godine sa Svetskog prvenstva u Granadi doneli su Andrea Arsović (puškom) i Jasna Šekarić (pištoljem), a pre petnaestak dana na Svetskom kupu u Čangvonu i Ivana Maksimović(puškom) i Dimitrije Grgić (pištoljem). Preostale tri osvojili su plivači Čaba Silađi, Velimir Stjepanović i Arkadij Vjačanin.

Jasmina Grgić je ove sezone vazdušnim pištoljem bila treća na Finalu Kupa Srbije i druga na Prvenstvu Srbije. Na prvom kolu Kupa Srbije, pre nedelju dana, malokalibarskim pištoljem bila je druga.