Karting vozač se vraćao iz provoda, pa ubio sebe i kamiondžiju

Suluda odluka Nikole Stošića (21) iz Ribara kod Jagodina da vozi svoj automobil "Volvo” u suprotnoj traci na auto putu Beograd-Niš odnela je njegov i život D.V. (60) iz Bijeljine koji je upravljao kamionom.

0
2883
Fatalna vožnja
Fatalna vožnja
Nikola Stošić
Nikola Stošić

Suluda odluka Nikole Stošića (21) iz Ribara kod Jagodina da vozi svoj automobil „Volvo” u suprotnoj traci na auto putu Beograd-Niš odnela je njegov i život D.V. (60) iz Bijeljine koji je upravljao kamionom.

Nikola, koji se uputio ka Smederevu, kod Velike Plane se predomislio i vozeći u suprotnom pravcu direktno je udario u kamion D.V. Nikola je preminuo na licu mesta, dok je D.V. podlegao povredama u bolnici nekoliko sati kasnije.

Pretpostavlja se da su uzroci nesreće bili alkohol, neispavanost, mladalačka neopreznost, ali i suluda odluka da se krene u vožnju u suprotnom pravcu. Očekuju se analize koje će pokazati prave uzroke ove tragedije.

– Nikola je krenuo za Smederevo da se vidi sa prijateljima. Te noći je bio do kasno u provodu, možda se je iz diskoteke i nastavio put Smedereva.

Pretpostavljamo da je možda konzumirao alkohol tokom noći i da je i to doprinelo čitavoj tragediji. Koliko smo čuli, on je okrenuo automobil u suprotni pravac kada je naišao na zastoj na putu, upravo na najdužoj deonici puta, jer je trebalo da se vraća dvadesetak kilometara. Mladalačka nezrelost i nispavanost, su ga je koštala života, kažu Nikolini prijatelji.

Nikola Stošić
Nikola Stošić

Nikola je bio karting vozač u Karting sportskom klubu u Jagodini i prošle godine je bio treći u svojoj klasi.

-Zatečeni smo i veoma pogođeni sa informacijom da je Nikola izgubio život. Prošle godine se učlanio u klub, prošao sve lekarske preglede, vozio nekoliko trka. Poštovao je propise u našem sportu, bio je obazriv i oprezan vozač, jer su pravila veoma stroga i direktno diskvalifikuju takmičare. Pamtim ga kao veoma vrednog mladog čoveka. Radio je od jutra do sutra u očevoj radnji Auto gumi centar Stošić. On je sin jedinac i polako je preuzimao posao, organizovao radnike, ugovarao poslove sa mušterijama. Svi smo ga voleli, devojke su ga obožavale. Kombinacija neverovatnih situacija je uticala na ovu tragediju, priča predsednik kluba Saša Milosavljević.

Nikola je svojim automobilom udario u kamion kojim je upravljao D.V. iz Bjeljine u trenutku kada su oba vozila bila na nadvožnjaku, odnosno na delu gde nema zaustavne trake. Od siline udarca teretno vozilo odletelo u stranu i palo sa navožnjka viskogo desetak metara, pri čemu je D.V. zadobio smrtronsone povrede. Nikola je preminuo u trenutku sudatra, a automobil se zapalio.