Koha ditore: Železara Smederevo pod upravom Jetona Sadikua

0
1006
Železara Smederevo
Železara Smederevo

Priština – Vlasnik fabrike alumninijuma Lamkos u Vučitrnu, Jeton Sadiku, za tri godine mogao bi da ima u vlasništvu većinu akcija Železare Smederevo, piše danas prištinski list „Koha ditore“.

Železara Smederevo
Železara Smederevo

Vlada Srbije koju vodi Aleksandar Vučić, navodi taj list, ućiće u završne pregovore za potpisivanje ugovora o prodaji Železare Smederevo sa Kor grupom (Core Group), koja je u vlasnisatvu Albanca sa britanskim državljanstvom, Jetona Sadikua.

Prištinski dnevnik saznaje da je Kor grupa nastupila u konzorcijumu sa kompanijom Met-alfer iz Srbije i Trasti (TraStee) iz Italije. Najveći deo akcija će imati Kor grupa, koja je vlasnik i Lamkosa. Portparol Lamkosa Arlind Jupolli je za „Koha ditore“ potvrdio da je Kor grupa u završnoj fazi za preuzimanje uprave nad Fabrikom čelika u Smederevu.

– U završnoj smo fazi pregovora sa Vladom Srbije za sklapanje ugovora za fabriku čelika u Smederevu – rekao je za Jupolli, ne komentarišući o kakvom je ugovoru reč.

Prema izovorima prištinskog dnevnika, Kor grupa i Vlada Srbije posle tri godine pregovaranja su se dogovorile o opštim uslovima sporazuma vezanim za smederevsku fabriku i da se uskoro očekuje sklapanje ugovora za preuzimanje rukovođenja nad Železarom.

Izvor: Blic