Komiko oil sutra odgovara na tužbu

0
1427

Smederevo — Kompanija Komiko oil najavila je da će sutra Privrednom sudu u Požarevcu podneti odgovor na tužbu javnog pravobranioca Smedereva.

Komiko Oil odgovara na tužbu

„Tražićemo da Privredni sud odbaci tu tužbu kao neosnovanu. Dokazaćemo da je tužba, podneta u ime grada Smedereva, izraz volje čelnog čoveka grada i njegovih saradnika da se naša investicija zaustavi iz njima znanih motiva“, rekao je zamenik generalnog direktora Komiko oila za Srbiju Radomir Radivojević.

On je dodao da Komiko oil s nestrpljenjem čeka početak parničnog postupka da bi se, kako je rekao, konačno završila mučna situacija
po kompaniju i po građane Smedereva, jer „sve stoji, projektovanje okolne infrastrukture je ‘zamrznuto’, građevinski radovi ne počinju“.

Radivojević je naglasio da bi, u slučaju da je gradska uprava prihvatila molbu kompanije za odlaganje roka uplate s kamatom do 24. avgusta, „već u septembru bi na lokaciji bili građevinski radovi„, slika koja bi „obišla svet po obimu radova na jednom mestu“.

A sada, rekao je Radivojević, „sve zavisi od sudske presude“.

„Ako presuda bude pozitivna po kompaniju, nastavljamo projekt, dinamičkim planom po kojem rafinerija treba da počne proizvodnju polovinom 2015. godine“, rekao je on.

Po rečima Radivojevića, Komiko oil će do završetka glavne rasprave odlučiti da li da će tužiti Grad da bi se zaštitila prava kompanije.

Američko-holandska kompanija Komiko oil je 20. juna najavila gradskoj upravi da će prekoračiti nekoliko dana s uplatom 652 miliona dinara
za zakup 113 hektara na 99 godina, za izgradnju rafinerije u Smederevu.

Na to obaveštenje gradska uprava je kompaniji poslala opomenu koja je investitoru dala još osam dana da uplati dogovoreni iznos, a 10. jula
je javni pravobranilac podneo tužbu za raskid ugovora.

U budžet Grada trebalo je od novca za zakup zemlje da se ulije i oko 4,5 miliona evra za uređenje građevinskog zemljišta.

Izvor: BETA