Ljubomora uzrok tragedije u Lozoviku?

Jelena i Darko su bili odskora razvedeni, imaju sedmogodišnju ćerku. Po rečima Jeleninog oca, Darko je bio ljubomoran i nije se mirio sa razvodom.

0
1616

Nedaleko fudbalskog igrališta u Lozoviku, selu kod Velike Plane, oko ponoći, na prelazu subote u nedelju, Darko Bogosavljević (34) je iz lovačke puške ubio bivšu suprugu Jelenu Bogosavljević (27), a zatim usmrtio i sebe.

Kada se Jelena u subotu nije na vreme vratila sa posla, a znajući za nerešene odnose i brojne nesporazume s bivšim mužem, njen otac i brat su otišli da sve prijave u lokalnoj policijskoj stanici u Lozoviku. Dok su oni još bili tamo naišao je Jovan Terzić, ekonom FK Udarnik, koji je, ispostavilo se, pronašao dva beživotna tela.

– Čim sam ga video sve mi je bilo jasno – skrhan bolom jedva progovara Jelenin otac Zoran.

– Nije to moje dete zaslužilo, tako da završi – u pola glasa kaže nesrećni otac.

– Išao sam da ostavim lopte za trening pionira, sutradan ujutro, kada sam pored

igrališta nabasao na njih. Pomislio sam, videvši to onako u mraku, da neki pijani leže. Kamo sreće… Prvo sam video njihove bicikle, pa njega u lokvi krvi, onda i nju – prepričava, još uvek u šoku, ekonom lokalnog fudbalskog kluba.

Ubijena - Jelena Bogosavljević
Ubijena – Jelena Bogosavljević

Jelena i Darko su bili odskora razvedeni, imaju sedmogodišnju ćerku. Tragičnom događaju prethodila je najverovatnije svađa. Po rečima Jeleninog oca, Darko se nije mirio sa razvodom, bio je ljubomoran i to je, po svemu sudeći, razlog zločina kakav meštani Lozovika ne pamte.

Sama činjenica da je Darko pošao da sačeka Jelenu, koja se vraćala sa posla, ponevši lovačku pušku, ukazuje na to da je zločin planiran, baš kao i činjenica da su komšije oko ponoći čula dva pucnja u razmaku od desetak sekundi.

Očigledno, nije se predomišljao; kada je usmrtio bivšu ženu odmah je i sebi presudio.

Lekari Hitne pomoći, koji su ubrzo stigli na lice mesta, mogli su samo da konstatuju dve smrtonosne prostrelne rane na dva mlada tela, nanete lovačkom puškom za koju, po saznanjima policije Darko nije imao dozvolu.