OTAC BOKSERA-UBICE UPOZORAVAO: Da su mog sina priveli, zet bi ostao živ

0
2055
Otac Marka Stankovića
Otac Marka Stankovića
Otac Marka Stankovića
Otac Marka Stankovića

– Da je sud reagovao na prijave koje sam podnosio protiv sina, do ove tragedije ne bi došlo! Zet Velja bi bio živ!

Ove reči je juče pre sahrane izgovorio otac boksera Marka Stankovića (24) iz Osipaonice kod Smedereva, osumnjičenog da je u Maloj Krsni u subotu uveče nasmrt pretukao zeta Velimira Petrovića (42), supruga svoje sestre od tetke Tijane i oca četvoro maloletne dece.

A protiv Marka je pored ukućana, majke, oca i braće koje je maltretirao krivične prijave podnosila i policija i to zbog razbojništava, krađa.

Ubica: Marko Stanković
Ubica: Marko Stanković

Iako je protiv njega podneto čak 24 krivične prijave, Marko je bio na slobodi do nedelje ujutro, kada je uhapšen u obližnjem Skobalju.

– U subotu smo bili na daći u komšiluku. Moj unuk Marko je razbio prozor na vratima, ušao u kuću i napao Velju, muža moje unuke Tijane. Udarao ga, šutirao. Zašto, ni sada ne znam – priča Momčilo Ilić.

Veljkova porodica živi u istom dvorištu sa Tijaninim dedom Momčilom.

– Velji je kasnije, tokom noći pozlilo. Bilo mu je muka, povraćao je – priseća se deda Momčilo kobne noći.

Ukućani su pozvali Hitnu pomoć i policiju, a deda kaže da je Velja sve vreme ležao u kupatilu.

Kada je došla Hitna pomoć, Velja je bio mrtav.

Pošto u prvi mah nije bio jasno od čega je preminuo, po nalogu Višeg tužilaštva u Smederevu urađena je obdukcija tela, kojom je utvrđeno da uzrok smrti izliv krvi u mozak, po svemu sudeći kao posledica udaraca u glavu. I dok se još čekao nalaz obdukcije, priveden je Marko Stanković.

On je posle mučkih i svirepih udaraca pobegao iz zetove kuće, ali je uhapšen u selu Skobalj.

– Marko je doskora bio u Austriji. Došao je pre nedelju dana. Mislili smo da se smirio, jer je ranije bio problematičan, maltretirao je sve, roditelje, ukućane. Šta se desilo s njim, to samo Bog zna – navodi Momčilo.

Deda dodaje da je Velja počeo da radi u Dobrom Dolu, na farmi ćuraka.

– Sada je moja Tijana ostala sa četvoro dece. Najstarija ima šest godina, a najmlađi 11 meseci. Jadnica. Nije ovde, kod tetke je sa decom. Tragedija. Kako će sad ona – pita se deda Momčilo.

Žrtva - Velimir Petrović
Žrtva – Velimir Petrović

VELJA JE BIO DOBAR ČOVEK

Iza Velimira su ostale ćerke Ana i Sandra i sinovi Andreja i Luka. Komšije kažu da je Velja bio dobar čovek, koji je davno došao iz Bosne, iz Banjaluke.

– Došao je ovde pre šest, sedam godina. Nikada nije pravio probleme. A Marko je poznat kao problematičan – kažu komšije.