Pilota zmaja spržio dalekovod

0
1400
Motorni zmaj
Motorni zmaj

Novica Novaković (62), pilot motornog zmaja, nastradao je u Vranovu u sredu popodne, kada je naleteo na dalekovod u ataru ovog sela kod Smedereva. Uprkos lošem vremenu, poleteo je oko 14, a kada se nije vratio do 17 sati rodbina i prijatelji su pošli u potragu. Beživotno telo nesrećnog čoveka pronašao je njegov sin na dvadesetak metara od dalekovoda. I pilot i letelica bili su sprženi.

Motorni zmaj u magli
Motorni zmaj u magli

O tome kakvi su uslovi bili u sredu u Vranovu možda najbolje govori činjenica da zbog magle, potom i mraka koji je u međuvremenu pao, nije mogao da bude obavljen uviđaj koji je odložen za četvrtak.

– Novica je bio strastveni zaljubljenik u letenje, napravio je i svoje letelište, podigao hangar. U nekim poznijim životnim godinama je to sebi mogao da priušti, ali mu to nije bila prepreka, poslednjih 4-5 godina stalno je leteo i bio je, može se reći, iskusan pilot – kaže Vladan Cvetković, predsednik Aero kluba Smederevo.

Novica je bio vlasnik fabrike komposta „Uča“ u Vranovu. Prošlog leta je, najverovatnije nakon udara groma, u krugu njegove fabrike, u požaru koji je trajao danima, izgorelo više od 10 hiljada tona slame spremljene za preradu.

Izvor: Blic