Počeo takmičarski deo 32. Nušićevih dana

Sinoć je predstavom Bajka o pozorištu, otpočeo takmičarski deo ovogodišnjeg festivala

0
2533
Nušićevi dani
Nušićevi dani

Sinoć je predstavom Bajka o pozporištu, beogradskog Zvezdara teatra, otvoren takmičarski deo festivala Nušićevi dani, koji se po 32. put održava u našem gradu. Takmičarski deo otvorenim je proglasio Marko manojlović, reditelj predstave. U uvodnoj reči najavio je predstavu i osvrnuo se na Branislava Nušića i njegova dela, uporedivši ih sa današnjom realnom situacijom u našem društvu i državi.

Bajka o pozorištuBajka o pozorištu je upravo takva, surovo predstavlja našu realnost na izuzetno komičan način. Odslikava stanje u kulturnom i društveno-političkom zivotu koje je praktično preslikano iz Nušićevih dela koja su trebala da nas nauče kakvi ne treba da postanemo.

Centar za kulturu Smederevo bio je ispunjen do poslednjeg mesta. A sjajna glumačka ekipa, predvođena TIhomirom Stanićem, svojski se potrudila da zabavi publiku i da aluzijama na političare iz aktuelnog političkog establišmenta još upečatljivije deluje na svest gledalaca.

Publika je sa burnim ovacijama pozdravila kompletnu postavu po završetku i dugo ostala na nogama aplaudirajući celoj ekipi.

Za kraj, preporuka da predstavu odgledate u standardnom repertoaru Zvezdara teatra, uz podsećanje na celokupnu ekipu koju sačinjavaju Tihomir Stanić, Miodrag Krstović, Miloš Samolov, Petar Strugar, Vesna Stanković, Snežana Savić, Iskra Brajović.