Saopštenje za javnost Gradskog štaba za vanredne situacije

0
1610
Pripreme za odbranu od porasta nivoa Dunava
Pripreme za odbranu od porasta nivoa Dunava

Sednica Gradskog štaba za vanredne situacije grada Smedereva, kojom je predsedavala dr Jasna Avramović, komandant Štaba i gradonačelnik Smedereva, nastavljena je u nedelju, 18. maja 2014. godine od 10,00 sati.

Pripreme za odbranu od porasta nivoa Dunava
Pripreme za odbranu od porasta nivoa Dunava

Počeli su radovi na preventivnoj odbrani Smedereva od Dunava i formiran je tim koji će rukovoditi izvođenjem radova. Materijal i ljudstvo su obezbeđeni i pristupilo se formiranju odbrambenog bedema.

Osim Dunava i Morave, svi ostali vodotokovi stagniraju.

Gradski štab za vanredne situacije grada Smedereva, u saradnji sa aktivistima Crvenog krsta, danas će u Vranovu vršiti distribuciju prikupljene humanitarne pomoći ugroženom stanovništvu u prostorijama mesne kancelarije. Raspodela će se vršiti porodicama koje su obuhvaćene jučerašnjom procenom ovlašćenih ekipa. Za sve ostale meštane, raspodela pomoći će se realizovati u najkraćem vremenskom roku, nakon obrade podataka iz anketa procena.

Zdravstveni radnici su u svim mesnim zajednicama koje su pogođene poplavom radi pružanja odgovarajuće medicinske pomoći. Istovremeno se svim stanovnicima na ugroženom području dele pisana uputstva za postupanje u vanrednoj situaciji tokom i nakon poplava.

U cilju sprečavanja crevnih i infekcija izazvanih fekalnim vodama, naloženo je predstavnicima javnih preduzeća da, u saradnji sa ovlašćenim inspekcijskim službama, uklone ostatke uginulih životinja.

Apeluje se na građane da isključivo prate instrukcije Gradskog štaba za vanredne situacije i ovlašćenih lica na terenu.

Gradski štab za vanredne situacije grada Smedereva i dalje je u stalnom zasedanju, a sledeća sednica biće održana u nedelju sa početkom u 22,00 časa.