Saška Janković: Sve je kako treba

0
1826
Saška Janković
Saška Janković
Saška Janković

U epizodi „Ko preživi pričaće“, „Prvog glasa Srbije“, kao šesti finalista ispala je Saška Janković (24). Kako je žiri već jednom pre toga oborio pravila igre i pustio dve kandidatkinje, to se nije moglo ponovo dogoditi. Ali, desilo se da se o njenom ispadanju i te kako pričalo, da je žiri negodovao zbog pravila i glasača, a ni publika nije ostala ravnodušna na ovu crvenokosu Smederevku.

U superfinalu je predsednik žirija Vlado Georgiev pomenuo da žali što na sceni nisu Saška i Zoran Stanić.

– Hvala mu što je to rekao, jer je to dokaz da smo se dobro pokazali. Nažalost, samo troje je moglo da učestvuje u superfinalu. Ali, i ovako se sve lepo odvilo, jer su i Sara i Mirna i Nevena fenomenalne. Nijanse su odlučile, a mislim da je Mirna to stvarno zaslužila, jer je vredna i pokazala je da može da izvodi različite žanrove – drugarski je prokomentarisala Saška.

* Svi finalisti su isticali da je Mirna najbolja među vama?

– Lično nisam nikada pričala da imam favorita, ali Mirna mi je bila najbolji prijatelj u kući. Moram da kažem da je i Nevena vanserijski pevač i mnogo dobra devojka.

* Kraj vašeg takmičenja je bio kada ste izgubili duel od Mirne?

– Drago mi je što sam ispala baš kada je ona bila na „rivalskoj rupi“. Nema ništa lepše, sve je ispalo kako treba.

* Posle ispadanja ste se još jednom pojavili u „Prvom glasu“, ali kao kantautor. Od kada to radite?

– Muzikom se bavim od kada sam upisala Muzičku akademiju, ali sam je zapostavila zbog karijere koju želim. Planiram da završim školu, jer mislim da je upravo to moj put.

* Da li vam je želja da komponujete za druge, ili da nastupate?

– Volela bih i da drugi pevaju moje pesme, ali i da nastupam. Koliko volim taj studijski rad, volim i nastup. Žao mi je što u „Prvom glasu“ nisam došla do faze kada se izvode po dve pesme s koreografijom, da eventualno pokažem i igračko umeće. Ali, biće prilika s mojim pesmama i nadam se da će TV Prva nama sve to obezbediti.

Saška Janković
Saška Janković

Izvor: Večernje novosti