Smederevska pesnička jesen u objektivu Žike Ranisavljevića

0
1690
U objektivu Žike Ranisavljevića

Smederevska pesnička jesen u objektivu Žike RanisavljevićaU okviru 43. Mešunarodne manifestacije Smederevska pesnička jesen i u organizaiji Muzeja u Smederevu biće priređena izložba „Smederevska pesnička jesen u objektivu Žike Ranisavljevića“.

Izložba će biti otvorena u ponedeljak, 15.10.2012. u 18:00 časova u prvoj sali izložbene postavke smederevskog muzeja. Ulaz je slobodan a izložba će trajati do 03.11.2012.

Autor izložbe je poznati smederevski fotograf Radoslav Žika Ranisavljević, dugogodišnji foto reporter smederevskog nedeljnika „Naš glas“ i dnevnih novina „Večernje novosti“. On je takođe i autor mnogobrojnih samostalnih izložbi. Pokrovitelj izložbe je grad Smederevo.

Isečak iz kataloga izložbe:

„Smederevo je opevano u svetski poznatoj srpskoj narodnoj poeziji, a o njemu su pisali i mnogi putopisci, prozni pisci, a najviše i najlepše pesnici.
Na tim temeljima je zasnovan pesnički festival u Smederevu koji je pokrenut 1970. godine. Festival je u protekle 42 godine okupio više od 1.500 pesnika iz svih krajeva sveta i objavio je preko 250 knjiga, a festivalske programe je pratilo više od 150.000 posetilaca.

Ova izložba, jednog od najuglednijih srpskih fotografa Radoslava Žike Ranisavljevića ima nameru da nam dočara deo atmosfere festivalskog trajanja…“