Takvu fabriku još nismo imali u Srbiji

0
1554
Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Premijer Aleksandar Vučić zahvalio je danas nemačkim firmama što su prepoznale pristojan poslovni ambijent u Srbiji. Vučić je kazao da je to omogućilo otvaranje 5.000 radnih mesta u poslednje tri godine u firmama s nemačkim kapitalom, te ih je sada ukupno više od 30.000. 

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Imamo najave da će ove godine biti osnovana i nova preduzeća s nemačkim kapitalom, a za nekoliko dana u Smederevu ćemo otvoriti fabriku za preradu ribe, najavio je premijer na prvoj sesiji dijaloga u okviru Nemačko-srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje.

„Takvu fabriku do sada nismo imali u Srbiji. U početku će se baviti uvozom i preradom lososa, a kasnije i obradom i preradom domaće ribe“, najavio je premijer.

Zato nam je i potreban drugačiji pristup, dodao je, jer do sada smo imali znanje, ali sada nam treba primenjeno znanje, koje će da garantuje profit firmama, a posao i zaradu zaposlenima.

„Ova godina je za nas godina preduzetništva i to nije samo jalova politička izjava, već smo odvojili mnogo više novca za te namene nego 2015“, rekao je Vučić navodeći da je prošle godine to bilo 559 miliona dinara, a ove gotovo tri puta više – milijardu i po dinara.

Nastavićemo i dalje da dajemo povoljne kredite malim i srednjim firmama, domaćim preduzetnicima, dodao je, navodeći da će to biti povoljni krediti od partnerskih banaka, što je važno za investicije i obrtni kapital.

„Radićemo i dalje da pomognemo koliko god je moguće mikro, malim i srednjim preduzećima“, zaključio je Vučić.