Uhapšeni lažni policajci

0
2767
Policijska značka
Policijska značka

Uhapšeni su, noćas Aleksanar P. (34) iz Velike Plane i Velimira V. (34) iz Smederevske Palanke, zbog sumnje da su se predstavljali kao policajci i tako izvršili krivično delo lažno predstavljanje, navodi se u saopštenju.

Policijska značkaOni su osumnjičeni da su sinoć, oko 19 sati, na auto-putu kod Velike Plane koristeći svetlosnu signalizaciju za službena vozila MUP-a („blinkere“) na automobilu „Volkswagen pasat“, zaustavili vozilo „Audi Q7″, objašnjava policija.

Predstavili su se vozaču – makedonskom državljaninu kao policajci „i prinudili ga da im da 2000 dinara, kako bi mu oprostili saobraćajni prekršaj“.

Prilikom predstavljanja, „oštećenom su pokazali i lažnu legitimaciju MUP-a, izrađenu od obične plave vizit-karte u crnoj futroli za dokumenta, na koju je dodat grb policije“.

Pošto postoje indicije da su osumnjičeni na ovaj način oštetili više vozača i za mnogo veće iznose novca, Policijska uprava u Smederevu apeluje na prevarene da se jave najbližoj Policijskoj stanici na broj telefona 192.

Osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Osnovnom javnom tužiocu u Smederevu.