Ukrali pet tona puževa

0
1422
Ukrali pet tona puževa

Ukrali pet tona puževaPolicija je uhapsila dvojicu radnika firme „Voćar Eskargot“ i još dvoje ljudi pod sumnjom da su na crno preprodali više od pet tona puževa ove firme.

Zaradu od ilegalne trgovine puževima od 16.000 evra podelili, navodi policija. Uhapšeni su Zoran V. (49) i Zoran A. (33) iz Smedereva, zaposleni u preduzeću „Voćar Eskargot“ d.o.o, potom Stevan S. (51) iz Karavukova i Borisav M. (73) iz Leskovca.

Radnike Zorana V. i Zorana A. policija tereti da su, u dva navrata, u avgustu i septembru ove godine, iz skladišta „Eskargota“ otuđili 5,1 tonu prerađenih i zamrznutih puževa čija je u vrednost procenjena na blizu 23.000 evra.

Njihov pomagač, Stevan S. je robu teretnim vozilom izvezao iz kruga preduzeća, odvezao u Leskovac i prodao je Borisavu M., vlasniku preduzeća „Bones grup“. Robu mu je naplatio 16.300 evra u gotovini, saopštila je policija.

Novac od prodatih puževa doneo je u Smederevo, gde su ga trojica ortaka podelila.

„Novosti“ saznaju da je u ukradenoj robi bilo nešto više od četiri tone mesa puževa i jedna tona kućica.

Vlasnik leskovačke firme Borisav M. je, osim za zloupotrebu službenog položaja, osumnjičen i za falsifikovanje službene isprave, jer je robu kupio iako je znao da je protivpravno otuđena. Policija je saopštila da je sačinio neistinitu dokumentaciju u nameri da meso preproda po tržišnoj ceni, bez evidentiranja u poslovne knjige.

Tržišna cena za kilogram puževa je oko tri evra.

Osumnjičeni će, po isteku policijskog zadržavanja, biti izvedeni pred istražnog sudiju Višeg suda u Smederevu zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Izvor: Večernje novosti