Ukrali sedam tona šaht poklopaca

0
1236

Dvojica članova kriminalne grupe krali su poklopce, rešetke i slivnike, a potom ih donosili dvojici svojih saučesnika koji su im robu otkupljivali, lomili na manje delove kako bi prikrili da potiče iz krađe i dalje je preprodavali.
Smederevska policija uhapsila je četvoročlanu kriminalnu grupu koja je osumnjičena za krađu preko sedam tona metalnih šaht poklopaca, rešetki i slivnika sa ulica na teritoriji Smedereva.

Osim krađe, osumnjičeni se krivičnom prijavom terete i za krivično delo ugrožavanje saobraćaja opasnom radnjom, jer su krađom ovih metalnih delova direktno ugrozili bezbednost učesnika u saobraćaju.

– Dvojica članova ove grupe krali su poklopce, rešetke i slivnike, a potom ih donosili dvojici svojih saučesnika koji su im robu otkupljivali, lomili na manje delove kako bi prikrili da potiče iz krađe i dalje je preprodavali – kažu u Policijskoj upravi Smederevo.

U pojedinim slučajevima, prvoosumnjičeni su, nakon krađa, sami lomili i svojim automobilima odvozili ukradenu robu drugim otkupljivačima sekundarnih sirovina. Samo na jednom od ovih stovarišta, prema dokumentaciji, za robu im je isplaćeno 150.000 dinara.

Deo ukradenih predmeta je nađen i vraćen oštećenom preduzeću JKP “Vodovod” u Smederevu.

Izvor: Telegraf