Uplaćen jedan minimalac radnicima Želvoza

0
1450
Uplaćen jedan minimalac radnicima Želvoza
Uplaćen jedan minimalac radnicima Želvoza

Radnicima nastarije fabrike za remont šinskih vozila Želvoz iz Smedereva danas je na račune uplaćena samo jedna minimalna zarada, od obećane dve, a koje prema potpisanom zaključku sindikata i predstavnika Ministarstva privrede treba da budu isplaćene do 10. februara ove godine, saopštio je danas sindikat Sloga – Želvoz.

Uplaćen jedan minimalac radnicima Želvoza
Uplaćen jedan minimalac radnicima Želvoza

„Na račune nam je legao jedan iznos minimalca od 21.000 dinara, a u ponedeljak bi trebao i drugi, u šta malo sumnjamo, jer smo i sa gradonačelnicom Jasnom Avramović danas oko 15 časova imali sastanak, na kojem nas je izvestila o jednoj uplati“.

Mi do 10. očekujemo i drugi minimalac, jer nam je to obećano u zajedničkom zaključku koji smo tada u ministarstvu privrede svi potpisali, rekao je Miki Nojić,
predsednik sindikata Sloga -Želvoz, jedan od članova delegacije koja je 31. januara bila na sastanku u Ministarstvu privrede.

On je rekao da su predstavnici pet sindikata, uputili u četvrtak dopis ministru Igoru Miroviću da ih u utorak, 11. februara primi na sastanak, na kojem bi se razgovaralo o daljim potezima rešavanja njihovih problema, koje se tiču dalje isplate neisplaćenih zarada, neoverenih zdravstvenih knjižica i neispunjenog ranije obećanog socijalnog programa.

„Ukoliko do uplate drugog minimalca ne dođe, kao i sastanka sa Mirovićem, u dogovoru sa svim sindikatima i radnicima nastavićemo dosadašnje aktivnoste da im skrenemo pažnju na ono šta obećavaju i šta ispunjavaju“, rekao je Nojić.

Na sastanku kod ministra Mirovića i njegovog tima, sindikalcima su obećane dve minimalne zarade do 10.februara, kao i da će vlada, 3. februara na sednici
usvojiti program o rasporedu i korišćenju sredstava za kreditnu podršku privrede u 2014. godini.

Takođe je zaključkom utvrđeno da će biti utvrđeni i mehanizmi, kojim će im ovo Ministarstvo pomoći u rešavanju njihovih problema, socijalnog programa i realizaciju otpremnina radnika, navodi sindikat u saopštenju.

Izvor: FoNet