VELIKI TALAS – 32. Nušićevi dani

0
2017
Veliki talas
Veliki talas

Veliki talasPetak, 24. april
Velika dvorana u 20.00 sati

Zvezdara teatar Beograd
Produkcija: Agencija Impressario i Colonna
Igor Amadej – VELIKI TALAS
Reditelj: Nenad Gvozdenović
Kompozitor: Vladimir Petričević
Organizator: Dušan Ašković
Sufler i inspicijent: Nenad Filipović
Dizajn svetla: Milomir Dimitrijević
Majstor tona: Nebojša Živanović
Garderoba: Lidija Nikolić
Fotografije: Vukica Mikača
Producent i organizator: Maja Stojanović, agencija Impressario, Ivana Ćopić, agencija Colonna

Lica:
Natalija Hadži Antić: Ljiljana Stjepanović
Dunja: Nina Janković
Marko: Pavle Pekić
Daliborka Hadži Antić Stanisavljević Mišković: Tanja Bošković
Zlatko: Rade Marković
Hugo Fon Švajnštajger: Rade Marković
Petar: Stevan Piale

O autoru

Igor Amadei — pseudonim Gospodina pisca, koji je dramu „Veliki Talas”, napisao još daleke 1997. kao student treće godine Dramaturgije. Diplomirao je sa ocenom 10, a godinu dana po diplomiranju se opredelio za životni put poprilično udaljen od pozorišnog i filmskog sveta.

Na molbu reditelja, inače prijatelja iz mladosti, dao je dozvolu za izvođenje ove drame ali nije dopustio da mu ime i prezime ponovo ušeta u pozorišni svet!

Reč reditelja

Nekako baš u vreme kada se radjala komedija „Veliki talas”, čuo sam vic koji je išao otprilike ovako: „Jedan ima gde, a nema s kim. Drugi, ima s kim, ali nema gde. Treći ima gde, i ima „s kim, ali ne zna čemu sve to…”

Dunja i Marko su, posle dugogodišnjeg zabavljanja, odlučili da stupe u zajednički život, ali su zapeli kod pitanja „gde?”. Dunja živi sa bakom u stanu od 150 kvadrata. Ove komedije ne bi ni bilo da se Marko sviđa baki Nataliji… ali, avaj! Ni baka (Natalija), ni njena ćerka Daša (Dunjina tetka) ne mogu Marka „očima da vide”!

Na Dunjin predlog da se Marko, ipak, doseli kod njih, Natalijin odgovor je više nego jasan: „Samo preko mene mrtve!”. Da se ne bi „venčali u staračkom domu”, Dunja smišlja plan kako da privoli baku i tetku da prihvate Marka kao izabranika njenog srca!

Da li će, ili još bolje, kako će realizovati svoj plan, saznaćete u nekih sat i po, uživajući u večerašnjoj predstavi „Veliki Talas”!