Završen bogat koncertni vikend u Smederevu

0
2330
Koncertni vikend u Smederevu

Završen je bogat koncertni vikend u Smederevu. Tokom dva od ukupno tri dana moto skupa na dve lokacije u gradu održano je 3 koncerta velikih imena rok scene iz perioda velike Jugoslavije.

Vikend je otvorio koncert Parnog valjka u Velikom gradu Smederevske tvrdjave pred oko 3 hiljada posetilaca. Sjano ozvučenje i sjajno izvodjenje obeležile su prvo ovaj koncert. Repertoar je bio mešovit, od nekih starih, svima poznatih stvari (poput „Jesen u meni“) do nekih stvari sa novog albuma koje su poznavali samo najveći fanovi benda. Sve u svemu koncert koji bi zadovoljio sve ljubitelje rok muzike (samo da ih je bilo u to vreme na tom mestu).

Parni valjak - Tvrdjava Smederevo, 27.04.2012.

Drugog koncertnog dana, u subotu, na dve lokacije, nažalost u isto vreme, nastupili su Zabranjeno pušenje i Riblja čorba.

U Velikom gradu Smederevske tvrdjave nastupili su momci iz benda Zabranjeno pušenje. Ono što će sigurno najbolje obeležiti ovaj koncert je izuzetno loša posećenost, svega oko 300 gledalaca. Sjajna svirka i sjajno ozvučenje su donekle popravili utiske.

Zabranjeno pušenje - Tvrdjava Smederevo

U isto vreme, na drugom kraju grada, na Jugovu, koncert je održala Riblja Čorba. Za razliku od Zabranjenog Pušenja, ovaj koncert je obeležila izuzetna posećenost i sjajni matorci koji su prašili na bini kao da su 30 godina mladji. Izveli su svoje najveće hitove a publika je svaku pesmu ispratila horskim pevanjem zajedno sa Borom Djordjevićem.

Riblja Čorba - Jugovo, Smederevo