Američki Telesign otvorio operativni centar u Beogradu

0
1318
TeleSign Mobile

Američka firma iz oblasti bezbednosti interneta – Telesign, otvorila je danas u Beogradu operativni centar za svoje odeljenje mobilnih usluga,TeleSign Mobile koja će u dogledno vreme zaposliti više od 100 mladih stručnjaka.

TeleSign Mobile

Beograd je izabran zbog svojih visokoobrazovanih, motivisanih radnika koji govore više jezika, a mnogi poseduju i odlično poznavanje ovog sektora industrije i imaju iskustva u oblasti telekomunikacija, navodi se u saopštenju Ambasade SAD u Srbiji.

Firma iz Kalifornije, TeleSign, nedavno je osnovao diviziju „TeleSign Mobile“ sa sedištem u Londonu koja je „prepoznala Beograd kao idealnu lokaciju za svoj operativni centar“, navodi se u saopštenju Ambasade SAD.
„Redovno nas impresionira kvalitet tržišta rada u Srbiji,“ rekao je generalni direktor kompanije Stiv Džilings.

– S obzirom na radnu etiku i tehnološku sposobnost radne snage, Srbiju vidimo kao ključno područje rasta za našu kompaniju. Uz širenje našeg operativnog centra, TeleSign pridodaje i strateške uloge u prodaji, marketingu i korisničkoj podršci koje su u funkciji TeleSign-ovog rastućeg medjunarodnog prisustva – dodao je Džilings.

Osim otvaranja više od stotinu radnih mesta, predvidja se intenzivna obuka zaposlenih i transfer znanja, ulaganja u sistemsku infrastrukturu uz angažovanje lokalnih dobavljača, i intergracija i saradnja sa partnerima iz SAD, navodi se u saopštenju.

Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi priredio je povodom priredio je sinoć prijem u svojoj rezidenciji, kome su prisustvovali predstavnici Vlade Srbije, domaće i strane kompanije sadašnji i budući partneri kompanije TeleSign, navodi se u saopštenju ambasade.

Prijem u rezidenciji američke ambasade u Beogradu povodom otvaranja odeljenja Telesign Mobile u Srbiji
Prijem u rezidenciji američke ambasade u Beogradu povodom otvaranja odeljenja Telesign Mobile u Srbiji

TeleSign štiti od prevare najveće svetske Internet i Cloud kompanije. TeleSign-ovi proizvodi u oblasti bezbednosti i autentifikacije obezbedjuju lako sprovodiv i moćan metod identifikacije, čime značajno smanjuju on-lajn prevare i spam.

Ova kompanija štiti 2,5 milijarde downstream naloga u više od 200 zemalja i teritorija, kojima nudi usluge lokalizacije na 87 jezika i dijalekata. Prošle godine, TeleSign je zauzimao 23. mesto na rang-listi „Deloitte Tećnology Fast 500.