Devenport: EU očekuje odgovore srpskih vlasti o Železari Smederevo

0
1709
Majkl Devenport
Majkl Devenport
Majkl Devenport
Majkl Devenport

Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport izjavio je danas da Evropska komisija vodi razgovore sa Srbijom o planovima za prodaju Železare Smederevo i da sada očekuje neke odgovore od srpskih vlasti.

On je novinarima posle radnog ručka u organizaciji Američke privredne komore rekao da su u Briselu pre dva dana održani razgovori o Železari.

– Mislim da je delegacija Srbije predstavila svoje planove za Železaru i da su predstavnici Evropske komisije postavili neka pitanja u vezi sa tim planom – rekao je Devenport.

Na pitanje kako Evropska komisija gleda na korišćenje državne pomoći, i da li njen stav može da utiče na sklapanje ugovora o Železari, Devenport je rekao da se od srpskih vlasti očekuju neki „konkretni odgovori“

– U pitanju jeste državna pomoć i mislim da ćemo imati još kontakata, ne znam tačno kada – rekao je šef Delegacije EU u Srbiji.

Vlada Srbije je 5. aprila prihvatila ponudu kineske firme Hestil za kupovinu Železare za 46 miliona evra, a potpisivanje ugovora se očekuje u ponedeljak, 18. aprila, ako se EU saglasi s tom transakcijom.