Odbijen zahtev gradonačelnice Smedereva za izuzeće sudije

0
1523
Jasna Avramović
Jasna Avramović
Jasna Avramović
Jasna Avramović

Predsednica Višeg suda u Smederevu Slađana Bojković odbila je kao neosnovan zahtev dr Jasne Avramović, gradonačelnice Smedereva, za izuzeće sudije Dragoslava Milanovića.

Pred tim sudom od 2006. godine vodi se postupak protiv Avramoviće, koja je okrivljena za produženo krivično delo primanja mita, zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanja službene isprave, kao deo predmeta izuzetog iz velikog procesa za nelegalne penzije u Smederevu.

Gradonačelnica Smedereva je zahtev obrazložila „animozitetom koji sudija Milanović ispoljava prema njoj od kada je postala gradonačelnik“ i tako sa funkcije smenila dotadašnjeg prvog čoveka grada iz Demokratske stranke, čime je, kako tvrdi, „dovedena u sumnju njegova nepristrasnost“.

Predsednica suda je ocenila da ne stoje navodi okrivljene, kao i da „nije od značaja koja je politička opcija u trenutku izbora u izvršnoj vlasti“, a da bi eventualni politički angažman sudije „predstavljao razlog za pokretanje postupka za njegovo razrešenje, za šta u konkretnom slučaju nema nikakvih dokaza“.