I direktor Vodovoda u Smederevu napustio DS

0
1756

Zamenik gradonačelnika Smedereva Bojan Teofilović i direktor smederevskog Vodovoda Vladimir Krstin od juče više nisu članovi DS.

Teofilović, koji je i doskorašnji predsednik Gradskog odbora DS-a u Smederevu, bio je odbornik Skupštine Smederevo od 2000. do 2006, a 2007. do 2008. godine bio je član Privremenog organa grada Smedereva, imenovan od Vlade Srbije.

Od 2008. do 2012. godine bio je pomoćnik gradonačelnika Smedereva za lokalnu samoupravu, a od 2012. postao je zamenik gradonačelnika iz DS.

Ivan Stevanović, koji je pre nekoliko meseci nasledio Teofilovića na mestu predsednika Gradskog odbora DS, rekao je na konferenciji za novinare da je Teofilović juče obavestio rukovodstvo stranke o ostavci i prelasku u SNS.

Demokratsku stranku u Smederevu juče je napustio i direktor Vodovoda Vladimir Krstin koji je bio kandidat DS za gradonačelnika Smedereva 2008. godine.

„Teofilović i Krstin naveli su lične razloge za ostavke na političke funkcije u DS“, rekao je Stevanović.

On je dodao da se DS ne povlači iz vlasti.

„Naš legitimet, koji se stiče na lokalnim izborima, je oličen u 12 odbornika od 70 u lokalnom parlamentu. Sada imamo promenjenu situaciju, ali legitimitet nije izbrisan time što su pojedini funkcioneri promenili svoju adresu“, ocenio je Stevanović.

Izvor: BETA