Držao četiri žene kao robinje, a otkriven je slučajno

0
1880
Ilustracija: Nasilno držanje u zarobljeništvu
Ilustracija: Nasilno držanje u zarobljeništvu

Policija je tužilaštvu podnela prijavu protiv Gorana M. (52) jer je u kući prisilno držao četiri žene kao robinje koje je primoravao na prostituciju.

Sve žene bile su stare između 21 i 38 godina.

On je zatvora dopao zbog drugog dela, ali je tada klupko počelo da se odmotava.

– Kada je policajac doneo poziv da se Goran javi da bi bio saslušan zbog sasvim drugog krivičnog dela, jedna od njih je poziv primila. Nije ništa rekla policajcu, verovatno u strahu, možda je ovaj bio u kući, ali je na povratnici običnom olovkom napisala da je tu zatočena protiv svoje volje i molila za pomoć.

Na poleđini sudske povratnice žrtva napisala da je zatočena i da moli za pomoć.

Nesrećnice su bile narkomanke i alkoholičarke koje je on nalazio i nudio im smeštaj, stan i hranu – objašnjavaju u istrazi, koja je Gorana tada prvobitno osumnjičila za protivpravno lišavanje slobode žene koja im se na ovaj način obratila za pomoć.

Ispostavilo se da je Goran svesno birao žrtve, zasad je potvrđeno da ima četiri takve, nudio im da žive kod njega i da se on brine o njima.

Umesto toga, on ih je držao zaključane u kući i uz pretnje, ucene i fizičku silu primoravao ih na seks sa muškarcima iz Smedereva i okoline, koje je takođe on nalazio i od kojih je naplaćivao takve usluge.

– Njegove žrtve su i dve sestre. Kada bi jednu odveo da „radi“ van kuće, ovoj drugoj bi zapretio da i ne pomišlja da pobegne ako hoće ponovo da vidi sestru – kaže isti izvor.

Nesrećne sudbine

Inače, o kakvim se nesrećnim sudbinama radi, dovoljno govori činjenica da je jedna od žrtava nastavila da živi u kući u kojoj je doskora bila zarobljena jer, kako je rekla policiji, „nema gde“!