DS u Smederevu optužio naprednjake da ucenjuju građane kako bi glasali za SNS

0
1822
DS - SNS
DS - SNS

Šef odborničke grupe Demokratske stranke (DS) u Skupštini Smedereva Perica Đorđević optužio je na današnjoj sednici gradskog parlamenta Srpsku naprednu stranku (SNS) da uoči izbora uznemirava i ucenjuje građane koji ne glasaju za naprednjake.
Đorđević je tokom zasedanja gradske skupštine naveo da su aktivisti SNS-a posetili i njegovu majku od koje su tražili da potpiše da će glasati za SNS.“Tendenciozno se pred izbore govori o višku radne snage u javnim preduzećima da bi se stvorila određena psihoza straha kod zaposlenih u javnom sektoru od otpuštanja i otkaza“, kazao je šef odbornika DS-a.

On je ocenio da se „manipuliše ljudima, koji se prisiljavaju da rade za SNS“, kao i da im se „daju kvote“ da na terenu prikupljaju sigurne glasove.

Đorđević je dodao da se „mnogi ljudi javljaju SMS porukama, telefonski i lično da se žale zbog pritiska“.

Tvrdnje šefa odborničke grupe DS-a odbacio je pomoćnik gradonačelnice Bojan Teofilović, inače bivši član demokrata koji je s gradonačelnicom Jasnom Avramović prešao u SNS.

Teofilović je naveo da je gradonačelnica „striktno zabranila pritisak na građane“ kao i da je članovima SNS-a rečeno da „nema obećavanja ničega“, već da svi treba da rade jer poštuju program i ideje SNS-a, premijera Aleksandra Vučića i gradonačelnice Jasne Avramović.

„Mi nismo krivi što imamo toliku podršku u Smederevu pa skupimo nekoliko desetina hiljada sigurnih glasova na ime Aleksandra Vučića, Jasne Avramović i Srpske napredne stranke“, dodao je Teofilović.

Vlast u Smederevu vrši SNS u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije, Ujedinjenim regionima Srbije, Srpskim pokretom obnove i Liberalno demokratskom partijom.

Jasna Avramović, koja je do juna 2013. godine obavljala funkciju gradonačelnice ispred Pokreta za Smederevo, prešla je sa 20 odbornika Pokreta u Srpsku naprednu stranku, koja je do tada brojala devet odbornika u gradskoj skupštini.

Prethodno je raspušten Gradski odbor SNS-a, a Jasna Avramović je postala poverenik koji treba da oformi novi odbor.