Godinu dana od smrti Ejmi Vajnhaus

0
1725

Godinu dana od smrti Ejmi VajnhausDanas je tačno godinu dana od smrti pevačice Ejmi Vajnhaus. 23. jula 2011. godine njeno beživotno telo pronađeno je u apartmanu u severnom Londonu, a svet je ostao bez jedne od najtalentovanijih pevačica mlađe generacije.

Britanska soul diva pronađena je u njenom domu u Kamdenu, a umrla je u 27. godini života. Obdukcija je kasnije potvrdila da je zlosrećna pevačica i autorka hita „Rehab“ , koja se dugo borila sa zaviosnošću od droga i alkohola, umrla od trovanja alkoholom.

Mesec dana pre smrti, Ejmi je počela evropsku turneju koncertom u Beogradu, a publika na Kalemegdanu izviždala je pevačicu, koja tokom 70 minuta koncerta praktično nije ni zapevala. Pročitajte tekst koji smo objavili na godišnjicu koncerta Ejmi Vajnhaus u Beogradu.

Posthumno obajvljena kompilacija ranije neobjavljenih pesama, „Lioness: Hidden Treasures“, objavljena je u decembru prošle godine, a album je odmah zaseo na prvo mesto svih relevantnih lista i do sada je prodat u preko 1,7 miliona kopija.

Od Ejmine (Amy Winehouse) smrti do danas, njen otac Mič se posvetio humanitarnom radu i pisanju knjige, „Ejmi, Ćerka“ (Amy, A Daughter), o kojoj opisuje njihov odnos. Zarada od memoara biće stavljena na raspolaganje fondu Ejmi Vajnhaus.

„Najzad sadm uspeo da spoznam koliko je ona u stavri bila briljantna. Nadam se da će jednog dana biti u stanju slušam njenu muziku i gledam video spotove, pošto je to način na koji želim da je pamtim,“ rekao je Mič Vajnhaus za MTV News.

Mič Vajnhaus otkrio je planove da se objave još dva albuma Ejmi Vajnhaus pošto je iza nje ostao popriličan broj numera koje se nišu našle na prethodnim albumima.

„Nisam siguran koliko je još pesama ostalo ali mislim da će biti dovoljno za još dva nova albuma. Postoji veliki broj obrada ali ne želimo da nikoga potkradamo. Kada vidim koliko su joj obožavaoci lojalni jednostavno ne mogu da dozvolim da se baš sve i svašta objavljuje“, izjavio je Mič za NME.