Gradonačelnica Smedereva: Ne podnosim ostavku, presuda sramna

0
1832
Jasna Avramović
Jasna Avramović

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović, koja je danas u Višem sudu osuđena 15 meseci zatvora zbog primanja mita, izjavila je da je „presuda sramna“ i da je „morala da bude oslobađajuća“.

Jasna Avramović
Jasna Avramović

Ona je agenciji Beta rekla da „neće podnositi ostavku“ niti da opozicija u lokalnoj skupštini može da traži referendum za njenu smenu, jer „referendumom nije ni izabrana“ nego ju je gradska skupština izabrala.

Odlukom Višeg suda ona je osuđena zbog primanja mita od pacijenata kako bi im omogućila dobijanje invalidske penzije.

„Optužnica je sramota za smederevsko tužilaštvo,“ kazala je Avramovićeva i dodala da je to telo priznalo da je falsifikovalo dijagnozu ciroze jetre, na osnovu koje je Bogdan Dašić odložio izdržavanje kazne.

Gradonačelnica je navela da je sudija doneo presudu „bez ikakvih dokaza“.

„Ja ću se svakako boriti da dokažem istinu, a istina je samo jedna: nikakav novac nisam uzela, niti sam radila nekakve nezakonite radnje,“ kazala je agenciji Beta Jasna Avramović.

Ona je optužila sudiju Dragoslava Milanovića da ga je postavila Demokratska stranka 2009. i da je uz pomaganje tužioca „izrekao presudu koja je sramota smederevskog pravosuđa.“

Avramovićeva je više puta ponovila da „postoje stručnjaci, sudije koje primenjuju zakon“, tako da ne očekuje potvrđivanje presude na Apelacionom sudu.

Avramovićeva je tri dana iznosila završnu reč, a branilac je svoju završnu reč zasnivao na tvrdnji da nema dokaza o krivici njegove branjenice pa da je jedino oslobađajuća presuda pravedna.

Izvor: Blic