Košarkaši Smedereva se javili „Blicu“: Idemo kombijem i nećemo spavati u Nišu!

Košarkaši Smedereva neće autobusom doći u Niš i neće prespavati posle utakmice četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća sa Crvenom zvezdom, već će se odmah vratiti kući, saznaje "Blic".

0
1620
KK Smederevo 1953
KK Smederevo 1953

Košarkaši Smedereva neće autobusom doći u Niš i neće prespavati posle utakmice četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća sa Crvenom zvezdom, već će se odmah vratiti kući, saznaje „Blic“.

Ekspedicija iz Smedereva, o kojoj je „Blic“ prvi pisao, u petak u 15 časova kreće u Niš. Na put ide iznajmljenim kombijem, za koji su iz svog džepa izvadili 27.500 dinara, i jednim automobilom, za čijim volanom će biti trener Zoran Todorović, a u kom će biti još četvorica igrača, i u halu „Čair“ stići će u 18 sati.
– Naše obraćanje „Blicu“ nije bilo traženje pomoći i kukumavka, već smo samo hteli da pokažemo aktuelno stanje u srpskom sportu i kako srljamo u amaterizam. Mi smo dostojanstveni i ponosni, i zbog toga nismo prihvatili nijednu pomoć, ali se ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su nam ponudili podršku svih vrsta. Imali smo pozive iz Nemačke, Švedske, Španije, moji bivši igrači Đorđe Gagić i Stefan Birčević (koje je Todorović trenirao u Univerzitetskoj reprezentaciji prim. aut) su se takođe nudili, kao i Savović iz Bilbaoa. Takođe, iz dva niška hotela smo dobili ponudu da prenoćimo, mnogi smederevski privrednici su nam dali podršku, nudili novac, međutim, imali smo samo jedan cilj da, ako ikako možemo, prikažemo stanje u našem sportu – kaže za „Blic“ Todorović.

Rnić: Dva praseta za igrače

Smederevci su uzdrmali srpsku sportsku javnost, o kojoj čak bruji i Evropa, a u centru pažnju je Darko Rnić, koji često zbog obaveza prema gazdinstvu i životinjama, nije u mogućnosti da se stavi na raspolaganje treneru.

– Častiću klub sa dva praseta, bar ćemo imati hrane – rekao je za „Blic“ Rnić.

Smederevci će doći u Niš tri sata pred duel sa Zvezdom, a u kombiju će se naći kao i do sada, po jedna kifla za svakog od igrača u oba pravca.