Priča koja je uzdrmala sportsku Srbiju: Smederevu nude pomoć i iz Španije

Košarkaški klub Smederevo, kako je “Blic” prvi pisao, nije imao obezbeđen put i smeštaj na finalni turnir Kupa Radivoja Koraća.

0
1818
KK Smederevo 1953
KK Smederevo 1953

Košarkaški klub Smederevo, kako je “Blic” prvi pisao, nije imao obezbeđen put i smeštaj na finalni turnir Kupa Radivoja Koraća. Ekspedicija petoplasiranog kluba KLS, nameravala je da stane u kombi, da igrači ponesu po dva sendviča i da na dan sutrašnje četvrtfinalne utakmice Kupa sa Zvezdom stignu pravo pred meč, a odu u ponoć, po završetku utakmice.

Kako izgleda putovanje ...
Kako izgleda putovanje …

Dobre ljude je dirnula priča iz “Blica” o nedaćama Smederevaca pa su se u toku jučerašnjeg i današnjeg dana javljali mnogi da pomognu i pruže podršku klubu, koji je plasmanom u Niš na završnicu Kupa napravio veliki uspeh. Tako se Smederevu javio Predrag Savović, bivši košarkaš Partizana, aktuelni direktor Bilbaoa, člana španske Endesa lige, zatim mnogi koji su ponudili novac, dresove, a stigao je i poziv od Miloša Stevanovića, vlasnika jednog od hotela u centru Niša koji nudi besplatan smeštaj Smederevcima u svom objektu.

– Hvala svim dobrim ljudima, tekst je naišao na neverovatan odjek, mnogi su nam ponudili pomoć, a sutra protiv Zvezde igraćemo i u novim dresovima, koje nam je poklonio jedan od naših prijatelja pročitavši priču u “Blicu” – kaže Zoran Todorović, koji obavlja sve funkcije u KK Smederevo, od trenera pa do predsednika.

Mesečni budžet KK Smederevo je 5.000 evra, većim delom iz budžeta grada koji bi danas trebalo da održi sastanak gde bi jedna od tema bila i finansijska kriza u njihovom košarkaškom klubu odnosno pružanje pomoći istom da prevaziđe probleme.

Trening
Trening