Marko Đurić posetio izbeglice u Vučaku

0
1520
Marko Đurić u Vučaku
Marko Đurić u Vučaku
Marko Đurić u Vučaku
Marko Đurić u Vučaku

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić danas je posetio selo Vučak kraj Smedereva u kome više od 75 odsto žitelja čine izbegli sa Kosova i Metohije i naselje Kovačićevo kraj Ćirilovca u kome je podignuto 40 stambenih jedinica za interno raseljene osobe. Đurić je u razgovoru s meštanima rekao da poglavlje o povratku onih koji to žele nije završeno i da će ove godine “biti započeto i završeno potpuno zaokruženo” povratničko naselje Sunčana dolina na severu KiM.

On je naveo da će naselje imati školu, crkvu, zdravstveni centar, igrališta i direktnu vezu sa ostatkom Kosovske Mitrovice i Zvečana i imaće “mogućnost zapošljavanja bar po jednog člana domaćinstva”.

Đurić, koji je funkcioner Srpske napredne stranke, u razgovoru sa raseljenima je naglasio da samo ujedinjeni možemo da rešavamo sve probleme.

On je istakao i da se to može uraditi samo ako Srbija ima jaku i snažnu vladu koja je spremna da se bori za interese sunarodnika na KiM i da radi na stvaranju novih radnih mesta i rešavanju problema da bi svakodnevni život građana bio bolji.

“Biramo između Aleksandra Vučića i Vlade koji hoće da uradi maksimalno, da podigne Srbiju na noge, da reši probleme koji su decenijama gomilani i između mogućnosti da se u Srbiju vrate na vlast oni koji su vladali do 2012. a posle čije vladavine u Srbiji ništa nije ostalo” zaključio je Đurić.