Miladin Kovačević pljunuo i udario košarkaša Smedereva

0
3350
Miladin Kovačević
Miladin Kovačević
Miladin Kovačević
Miladin Kovačević

Zatvorski dani kao da nisu uticali dovoljno da se košarkaš Miladin Kovačević okane fizičkog razračunavanja kada se susretne sa nekim problemom, pa je momak za kog je naša država izdvojila 900.000 dolara da ne bi u Americi odgovarao za nasilničko ponašanje ponovo bio akter jednog incidenta.

Podsetimo, u maju 2008. godine Kovačević je u SAD pretukao Brajana Štajnhauera, kome je pritom naprsla lobanja na nekoliko mesta. Srbija je za Kovačevićevu slobodu platila pomenutu sumu od skoro milion dolara, i to kako bi ga za nasilničko ponašanje optužili u našoj zemlji, ne u Americi.

Svoju kaznu je „odležao“, u zatvoru je proveo 2,3 godine i iako bi trebalo da važi pravilo da se sve što je nekad bilo ostavi po strani čim osuđenik odsluži propisanu kaznu, to pravilo se „ukida“ kada se takav ili sličan prekršaj ponovi. A sudeći po pisanju regionalnog smederevskog lista „Naše novine“, Kovačević je ponovo bio vinovnik incidenta u kome je došlo do fizičkog obračuna.

Ove jeseni novosadski košarkaški prvoligaš Meridijana angažovao je na dve godine Miladina Kovačevića nakon njegove odluke da se vrati košarci. Meridijana igra u Košarkaškoj ligi Srbije, iz koje najbolji timovi idu u Superligu, odnosno elitni deo košarkaškog prvenstva naše zemlje, a Novosađani su krajem oktobra gostovali u Smederevu. Od istoimene domaće ekipe izgubili su sa 96:93, a smederevske „Naše novine“ ovako opisuju inicidente koji su se desili na kraju meča, u kome je Kovačević odigrao tek pet minuta i postigao isto toliko poena:

„Publika u Dvorani Smederevo mogla je da vidi pravu napadačku igru u kojoj se manje vodilo računa o odbrani sopstvenog koša. Bilo je puno zakucavanja, lepih asistencija i akcija, ali je centar gostujuće ekipe Miladin Kovačević bacio senku na ceo događaj kada je po isteku 40 minuta udario i pljunuo centra Smedereva Darka Rnića. Igrači obe ekipe sprečili su da dođe do fizičkog obračuna dvojice igrača, a po svemu sudeći deblji kraj će izvući centar Novosađana“, pišu smederevske „Naše novine“, regionalni nedeljni list, koji navodi i da su „košarkaši Meridijane bes zbog izgubljenih bodova iskalili u svlačionici kada su stradale slavine, dozeri za sapun, fen za kosu i sušilica za ruke“.