NEMA REZULTATA: Radnici Želvoza i dalje nastavljaju protest!

0
1301
Radnici Želvoza u protestu
Radnici Želvoza u protestu

Radnici Fabrike železničkih vozila Želvoz danas i dalje protestuju jer od maja prošle godine nisu dobili platu, a kažu da im se nije obratio niko od zvaničnika.

Radnici Želvoza u protestu
Radnici Želvoza u protestu

Oni su već tri dana u zgradi Skupštine grada Smedereva gde su upali uprkos pokušaju policije da ih spreči, i traže da im gradska vlast pomogne. Radnici Želvoza čija je firma u godinama „u restrukturiranju“, rekli su da im nije uplaćivan ni radni staž koji sada treba povezati.

„Očekujemo svakog dana da neko iz Ministarstva privrede dođe da razgovaramo. Ovog puta nećemo da prihvatimo obećanja, kao toliko puta ranije“, rekao je predsednik sindikata ASNS Dragan Milijašević.

Radnicima koji su u sali Skupštine grada, iz fabrike donose sendviče, pomoć su im doneli i sindikalisti Železare Smederevo, ali kažu da ih niko iz lokalne samouprave „nije ni pogledao, a kamoli im se obratio“.

Milijašević je rekao da su pomoć tražili i od premijera i vicepremijera, Ivice Dačiće i Aleksandra Vučića.

„Nas uopšte ne interesuje ko je kriv.., samo neka nam ispune što su obećali i što nam duguju“, rekao je Milijašević.

„Pitanje je šta uopšte možemo da očekujemo od fabrike koja ne radi i gde nemamo posla. Dovedeni smo u situaciju da tražimo milostinju, a ne platu. Nemoćni smo. Ostalo je još da uzmemo šešir i da prosimo“ rekao je predsednik sindikata.

Izvor: BETA