Novogodišnje čestitke Tadića i Koštunice

0
1131
Boris Tadić

Srpski predsednik i premijer, Boris Tadić i Vojislav Koštunica čestitali su danas svim gradjanima Srbije predstojeću 2008. godinu, uz želju da bude srećnija od svih prethodnih i ocenu da će naredna godina biti godina velikih očekivanja, izazova i iskušenja, a to znači i godina u kojoj Srbija treba da pokaže svu svoju snagu“.

Boris Tadić

„Gradjanima Srbije želim puno zdravlja, uspeha i sreće, za naše porodice, za našu decu. Želim da imamo puno posla i da radimo više nego u prethodnoj“, navodi se u novogodi&sacron;njoj čestitki predsednika Tadića. „Srbiju u narednoj godini čekaju veliki izazovi. Zato moramo da se okupimo oko zajedničkog cilja – očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta zemlje i naših evropskih integracija. To će omogućiti stabilan ekonomski i privredni napredak Srbije“, poručio je predsednik Srbije.

 

Vojislav Koštunica

 

Koštunica je u novogodišnjoj poruci gradjanima Srbije istakao da „u 2008. godini sledi nastavak borbe za Kosovo i Metohiju, nastavak borbe za jačanje srpske privrede i nastavak borbe protiv kriminala i korupcije.

Državne institucije Srbije moraju pokazati najveću odgovornost i ispoljiti puno državno jedinstvo, jer samo na taj način možemo ići napred“.

„Suočavamo se sa starim, odnosno vekovnim izazovom, da velike sile pokušavaju da nam otmu teritoriju. Danas Srbija ima saveznike, pre svega Rusiju, koji su u Ujedinjenim nacijama saglasno Povelji UN odbranili pravo Srbije da i za nju, kao i za sve druge države na svetu, mora važiti princip poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta“, ukazao je Koštunica.

„Zato Srbi na Kosovu i Metohiji moraju da znaju da marionetska tvorevina koja bi bila jednostrano proglašena, za Srbiju nikada neće postojati, a Srbi u Pokrajini uvek će biti punopravni i ravnopravni gradjani Srbije“, poručio je predsednik Vlade Srbije.