Odložena Noć muzeja

0
2640
6. Noć muzeja - Smederevo
6. Noć muzeja - Smederevo
6. Noć muzeja - Smederevo
6. Noć muzeja – Smederevo

Odlažemo 6. smederevsku Noć muzeja do daljeg, i zajedno sa muzejima pomažemo građanima u nevolji – Izjavio je Miroslav Lazić, kustos – saradnik za odnose sa javnošću Muzeja u Smederevu.

Zbog vanredne situacije u kojoj se Srbija nalazi, manifestacija Noć muzeja, koja je po 11. put u Srbiji i 6. put u Smederevu trebalo da se održi 17. maja širom Srbije, odlaže se do daljeg. Novi datum kada će muzeji i institucije kulture širom zemlje otvoriti svoja vrata i prikazati sve na čemu se do sada vredno radilo biće naknadno saopšten, kada se stabilizuje i situacija u zemlji.

Noć muzeja poziva sve posetioce u Smederevu da se priključe akciji koja se sprovodi u drugim gradovima u kojima se prikuplja pomoć za građane Srbije koji su pretrpeli štetu u katastrofalnim poplavama koje su zadesile našu zemlju.

Danas, u subotu 17.05.2014. od 17 do 20 časova na tri lokacije – Muzej u Smederevu (Omladinska 4), Galerija savremene umetnosti Smederevo (Trg Republike 5) i Turističko-informativni centar Smedereva (Kralja Petra I 8) – u saradnji sa Crvenim krstom prikupljaćemo NOVČANA sredstva za pomoć ugroženom stanovništvu.

Od ponedeljka 19.05.2014. u Muzeju u Smederevu u terminu od 10 do 17 časova i u Galeriji savremene umetnosti Smederevo od 8 do 15 časova takođe ćete moći da priložite novčana sredstva volonterima Crvenog krsta za pomoć ugroženima u poplavama u Srbiji. Pozivamo Vas da se odazovete i uključite u našu akciju! Pokažimo solidarnost kada je ona najpotrebnija!