Podvođenje maloletnica

0
1528
Prostitucija
Prostitucija
Prostitucija
Prostitucija

Taksi prevoznik iz Smedereva, Slobodan A. (44) i njegov sin Darko A. (23), uhapšeni zbog podvođenja petnaestogodišnjih devojčica i siromašnih devojaka, jednoj od mušterija su čak i krsnu slavu „uveličali” seksualnom ponudom iz svog podvodničkog kataloga, potvrdio je za „Politiku” izvor u smederevskoj policiji. Tako su se na „slavskom meniju” na drugi dan Svetog Jovana, pored obilne hrane i pića, našle i bahanalije po izboru gostiju. Stalna mušterija smederevskih makroa iz okolnog sela Dobri Do, šezdesetogodišnji R. M. poželeo je da svojim prijateljima upriliči „slavu za pamćenje”, a Slobodan i Darko su mu odmah izašli u susret. Četiri devojke, od kojih je jedna maloletna, odvezli su 21. januara svojim taksi vozilom u kuću vremešnog „domaćina”. Tamo su odmah zatvorene u sobu u koju su redom navraćali gosti, kad god su poželeli. Između slavskog ručka i pića, bludničili su do zore. Devojkama je bilo naloženo da goste zadovolje u potpunosti, koju god seksualnu uslugu zahtevali, objašnjava naš sagovornik.

Slobodan i Darko, uhapšeni su nakon što je policija otkrila podvođenje u Dobrom Dolu, a iza rešetaka u paketu sa njima našao se „domaćin” slave, kao i Dragan G. (30), Stefan R. (35) koji su koristili seksualne usluge ovih devojaka iako su znali da su među njima i maloletnice.

Dvojica organizatora lanca prostitucije odgovaraće za trgovinu ljudima za šta je predviđena kazna zatvora do petnaest godina, a dopunom krivične prijave biće obuhvaćeno i posredovanje u prostituciji za podvođenje osam punoletnih devojaka iz Beograda, Kraljeva, Smedereva i okoline. Njima je u Višem sudu u Smederevu određen pritvor do 30 dana, a trojica uhapšenih mušterija braniće se sa slobode. Protiv njih i još deset korisnika seksualnih usluga biće podnete krivične prijave za trgovinu ljudima, iz stava zakona kojim je predviđena kazna do osam godina zatvora.

Kako je već saopštila smederevska policija, otac i sin iz Smedereva podvodili su četiri maloletnice od petnaest i šesnaest godina i devet punoletnih devojaka da seksualno opslužuju mušterije u šest gradova u Srbiji. Nalazili su uglavnom siromašne devojke koje nisu imale od čega da žive i obećavali im „kule i gradove”.Koristeći njihove porodične i socijalne prilike, vrbovali su ih da prodaju svoje telo za dve do pet hiljada dinara. U početku su im obećavali 40 odsto od zarade, a kasnije su pojedine često radile i bez dinara. Kada bi poželele da prekinu s prostitucijom, sledile su batine, uz pretnje da će svima reći čime se bave.

Osumnjičeni su mušterije nalazili u Smederevu, Pančevu, Kovinu, Požarevcu, Smederevskoj Palanci i Beogradu. Prilikom ugovaranja seksa, nudili su čak i katalog devojaka sa lascivnim fotografijama i video-snimcima. Policija do sada zna za oko trideset mušterija starih od 25 pa i više od 60 godina. Oni su seksualne usluge koristili u privatnim stanovima, kućama, motelima, prenoćištima, ali i na raznim privatnim zabavama.Podvodači su devojke najčešće vozili do ugovorenih adresa,a korišćena su i tri pansiona u Smederevu, iako takve posete nisu zvanično evidentirane.Makroi iz Smedereva nisu se zadovoljavali srpskim cenama za seks. Planirali su da prošire biznis sa prostitucijom i van granica Srbije. Neke devojke uskoro je trebalo da se nađu u Češkoj gde bi „radile” po motelima. Dve su već bile u toj zemlji na nekoliko dana,a tarifa za seks kretala se do sto evra. Osumnjičeni Slobodan je 11. januara tu vest čak podelio sa prijateljima na„Fejsbuku”i na svom profilu objavio da će uskoro postaviti nove slike iz mesta Znojma u Češkoj, gde počinje da radi… Njegov sin Darko to je prokomentarisao: „Čekam te da dođeš po mene.”

Policija je saslušala i oštećene maloletnice u prisustvu roditelja ili staratelja,a uključio se i smederevski Centar za socijalni rad.

Novi detalji ovog slučaja koji je šokirao Smederevce, biće poznati tek po završetku istrage.Pretpostavlja se da nije kraj hapšenjima mušterija koji su znali da je reč o maloletnicama i žrtvama trgovine ljudima.

Izvor: Politika