Poslanik naprednjaka napao i psovao policajce

0
1442
Dragan Čolić - Poslanik SNS
Dragan Čolić - Poslanik SNS
Dragan Čolić - Poslanik SNS
Dragan Čolić – Poslanik SNS

Ko si ti da mi tražiš ličnu kartu, ti ne znaš ko sam ja! Jesu li vas to pozvali žuti, j… vam majku, p… vam materina, mi dolazimo na vlast! Dovedite mi načelnika da se s njim raspravim, k… može da mi p…, ovo je samo deo obraćanja poslanika SNS Dragana Čolića policajcima.

Reč je o istom Draganu Čoliću, koji je nakon što je sa 2,16 promila alkohola automobilom udario dvanaestogodišnjeg dečaka, ostao u skupštinskoj klupi sa imunitetom.

Kako “Blic” saznaje u parlamentu, sud u Smederevu ni posle tri meseca od kako je Čolić udario dečaka i pobegao sa mesta nesreće nije poslao Administrativnom odboru zahtev za ukidanje imuniteta. Čolić je i dalje vlasnik mandata.

“Blic” otkriva još jedan sudski slučaj vezan za Čolića (od pre godinu dana u njegovom prethodnom poslaničkom mandatu) u kome su oštećeni policijski službenici Policijske uprave Smederevo. Ni zbog ovog slučaja, poslaniku, po zanimanju radio-mehaničaru, nije razmatran imunitet. Protiv Čolića je podignuta optužnica jer je ometao ovlašćeno službeno lice u obavljanju poslova bezbednosti i održavanja javnog reda i mira. “Blic” je imao uvid u dokument suda u kome se navodi da kada su mu na nadvožnjaku na putu za Kovin gde je bio sa ženskom osobom prišli policajci i zatražili ličnu kartu, okrivljeni je počeo da ih vređa i preti:

– Ko vas je pozvao, p… mi k… – rekao je, zbog čega ga je policajac upozorio i iznova tražio ličnu kartu. Na to je poslanik osuo paljbu psovki i pretnji kako će proći kada dođe na vlast. Poslanik Čolić nije hteo da pokaže ličnu kartu i počeo je da se udaljava, ali su ga policajci stigli i stavili mu lisice.

Prema sudskom dokumentu, Čolić ne preza ni da vređa policajce sa činovima, pa je zameniku komandira poručio:

– Ti si mi smešan, mnogo si inteligentan. Lepo su te naučili da pričaš. Razbiću te! Ti će me zapamtiš.

Inače, Čolić je predstavnik SNS u grupama prijateljstva sa Grčkom, Iranom, Italijom, Kiprom, Sirijom, Tunisom i Francuskom. Član je i u Odboru za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i zamenik člana u Odboru za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu i za zaštitu životne sredine.