Poslanik SNS tvrdi da mu smešta kolega iz stranke

0
1213
Dragan Čolić - Poslanik SNS
Dragan Čolić - Poslanik SNS

Poslanik SNS Dragan Čolić, koji je sa 2,16 promila alkohola u krvi autobilom udario dečaka Danila R. (12) na pešačkom prelazu, a onda pobegao s mesta nesreće ne sačekavši policiju, mogao bi dobiti do tri godine zatvora zbog ugrožavanja bezbednosti saobraćaja i nanošenja lakih telesnih povreda.

Protiv Čolića biće podneta i prekršajna prijava zbog vožnje u potpunoj alkoholisanosti.

Dragan Čolić - Poslanik SNS

Protiv Dragana Čolića policija će podneti krivičnu prijavu Osnovnom tužilaštvu do kraja nedelje, a na teret mu se stavlja ugrožavanje bezbednosti saobraćaja, nepružanje pomoći povređenom dečaku i ometanje policajca u obavljanju dužnosti.

– Videli smo se sa Čolićem u međuvremenu. Izvinio se, tvrdi da nije ništa video, inače bi odmah stao. Nama je najbitnije da nam je dete dobro – kaže Danilov otac Nebojša i dodaje da nemaju nameru da tuže poslanika jer se sve završilo bez težih posledica.

Iako je SNS za to da se Čoliću ukine imunitet, to još nije bila tema na Administrativnom odboru u Skupštini. Kako nam je rečeno, zahtev za oduzimanje imuniteta još nije stigao od nadležnih organa. Poslanik naprednjaka je i juče za „Blic“ negirao da se pozvao na imunitet.

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja kaže da bi kazna po zakonu mogla da bude do tri godine zatvora:

– U praksi se najčešće izriču uslovne kazne. Kada je reč o delu ostavljanja povređenog bez pomoći, to će na sudu teško proći jer se desilo u naseljenom mestu i svaki advokat će ovo pred sudom oboriti jer su detetu pomogli okupljeni ljudi.

Kada je reč o prekršajnoj prijavi zbog vožnje u alkoholisanosti, moguća je kazna do 150.000 dinara uz oduzimanje vozačke dozvole od osam meseci do godinu dana.

Osnovni sud u Smederevu najavio je još prošle godine da će tražiti ukidanje imuniteta Draganu Čoliću posle krivične prijave policije, koja ga je teretila da je 6. februara 2011. fizički napao V. M. kod Zelene pijace u Smederevu, nanevši joj lakše telesne povrede i preteći da će je baciti s nadvožnjaka, ali do danas nije održano nijedno ročište u ovom procesu.

Izvor: Blic