Prihvaćena ponuda „Hibsa“ za Železaru Smederevo

Vladina radna grupa za privatizaciju Železare otvorila je u 11 sati finansijsku ponudu kineske kompanije "Hbis". Kako prenosi RTS, Vlada je prihvata ponudu "Hbisa" za prodaju smederevske čeličane.

0
1739
Železara Smederevo
Železara Smederevo

Vladina radna grupa za privatizaciju Železare otvorila je u 11 sati finansijsku ponudu kineske kompanije „Hbis“. Kako prenosi RTS, Vlada je prihvata ponudu „Hbisa“ za prodaju smederevske čeličane.

Železara Smederevo
Železara Smederevo

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas pre podne da će vesti za privatizaciju Železare Smederevo biti dobre, prenosi Tanjug.

– Verujte, biće dobre vesti, sutra ću govoriti o tome i sve vas sutra vodim na ručak – rekao je premijer, u prolazu sa otvaranja takmičenja na FON, novinarima, koji su mu dobacili pitanje o tome ššta se dešava sa privatizacijom smederevske čeličane.

Kako prenosi Tanjug, u Ministarstvu privrede u međuvremenu je otvorena ponuda kineske kompanije „Hbis“, koja se jedina javila na tender za privatizaciju ŽŽelezare i otkupila dokumentaciju.

Ranije, 1. aprila, tročlana komisija je proverila da li prijava sadrži sve što je bilo propisano uredbom i uputstvom za ponuđače za privatizaciju „Železare“ i preporučila da se prijava kineske kompanije odobri i pristupi otvaranju ponude.

Kako prenosi RTS, i tehnička i finansijska ponuda kineskog i svetskog giganta je u skladu sa traženim uslovima na tenderu.

Vlada je na javnom pozivu tražila partnera za „Železaru Smederevo“ sa početnom cenom oko 45 miliona i 700.000 evra.

Kako RTS nezvanično saznaje, „Hbis“ je ponudio 46 miliona evra za kupovinu „Železare“.