Sindikat Želvoza odbio sastanak sa Ministarstvom privrede

0
1170

Sindikat „Sloga“ i radnici smederevske fabrike železničkih vozila Želvoz odbili su danas sastanak sa državnim sekretarom Ministarstva privrede, saopštio je taj sindikat.

Radnici Želvoza u protestu
Radnici Želvoza u protestu

Radnici Želvoza protestuju već 14 dana, a kako je najavljeno, zbog protesta će 31. januara 70 odbornika gradske Skupštine održati sednicu u Centru za kulturu.

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović pozvala je sindikate smederevskog Želvoza da prekinu sa štrajkom i blokadom grada i poručila im da je obezbedila sastanak u Ministarstvu privrede. Avramovićeva im je, kako se navodi, poručila da bi radnike i predstavnike sindikata danas u 15.00 trebalo da primi državni sekretar ministarstva privrede Radojko Srbljanović.

Predsednik sindikata Sloga Miki Nojić kazao je da su sindikati sa radnicima održali kratak sastanak na kome su odlučili da se petočlana delegacija sindikata neće odazvati sastanku i da zahtevaju da državni sekretar lično dođe u Smederevo i da im se obrati pred svim radnicima.

Nojić u saopštenju ističe da su radnici i sindikati odlučili da nastave sa protestima sve dok se neko od zvaničnika ne pojavi u Smederevu i kaže šta će to konkretno učiniti za radnike Želvoza.

„Ne želimo da se u danu kada Vlada postaje tehnička, vratimo iz Beograda sa šturim obrazloženjima i obećanjima iz ministarstva da će se nešto učiniti u budućnosti, jer naši životi, za razliku od njihovih ne mogu da čekaju“, rekao je on.

Oko 300 zaposlenih u Želvozu 14 dana protestuje zahtevajući isplatu zaostalih zarada i otpremnina i overu zdravstvenih knjižica. Oni su danas blokirali i tranzitni put kod sela Lipe, čime je saobraćaj za kamione koji se kreću iz pravca Vojvodine ka Srbiji i obrnuto potpuno obustavljen.

Izvor: Blic