Privatnik poverio javnom preduzeću posao čišćenja snega?

0
1443

Privatna agencija Bogdana Blažica iz Malog Požarevca poverila je Javnom preduzecu „Parking servis“ iz Smedereva posao čišćenja snega u ovom gradu.

ciscenje-snega

Ovaj potpuno apsurdan način sklapanja javnih poslova dogodio se pošto je Direkcija za izgradnju grada po osnovu tendera poverila čišćenje gradskih ulica od snega Blažićevoj agenciji.

Iako se u ugovoru nigde ne pominje treće lice, Blažić je deo posla potom poverio „Parking servisu“, koji se uopšte nije pijavio na tenderu. Tako je privatnik praktično postao posrednik između dva javna preduzeća, za posao ukupne vrednosti oko osam miliona dinara.

Zanimljivo je da je Blažićeva firma podugovor sa „Parking servisom“ potpisala na zahtev Direkcije.

-Raspolažem dovoljnom mehanizacijom, imam 25 kamiona, ali sam izašao u susret molbi Direkcije da deo posla poverim „Parking servisu“ – kaže Blažic.

U Direkciji navode da je javna nabavka sprovedena po zakonu i da je svako ko je hteo da dobije posao mogao da se javi. Ostaje nejasno zbog čega je „Parking servis“, koji je ranijih godina čistio grad tokom zime, nije dostavio svoju ponudu Direkciji. Direktor Vladan Tešić nije dao objašnjenje, ali nam je otkrio da se ovim slucajem bavi policija.

Izvor: Informer