Sudija pijan pravio nered u kafani, vređao policajce

0
1499

Zoran Paločević, sudija Osnovnog suda u Pančevu, navodno je u alkoholisanom stanju remetio javni red i mir u jednom restoranu u Smederevu, a kada je policija pokušala da ga uhapsi, vređao je policajce i gađao ih predmetima koji su mu bili nadohvat ruke.

Sudija Osnovnog suda u Pančevu Zoran Paločević (50) priveden je zbog sumnje da je u nedelju 3. februara uveče, u alkoholisanom stanju, narušavao javni red i mir u restoranu “Perfeto” u Smederevu.

Kako prenosi dnevni list “Alo”, sudiji je napisana i krivična prijava zbog ometanja službenog lica u vršenju dužnosti, jer je vređao policajce koji su ga priveli. Nakon toga, sudija je na alko-testu “naduvao” 1,4 promila!

– Paločević je u poznati riblji restoran došao sa svojim prijateljem Ljubišom B. Sve je bilo u redu dok alkohol nije odradio svoje. Kako nisu znali šta da rade sa pijanim gostom, neko od zaposlenih pozvao je policiju. Nekoliko minuta kasnije stigla je patrola. Međutim, kada su im prišli, sudija je počeo da ih vređa, naziva pogrdnim imenima i da ih gađa predmetima koji su mu bili nadohvat ruke – tvrdi sagovornik ovog lista.

Prema izjavi očevidaca, policija je zbog svega što je radio Paločević, navodno, morala i da mu stavi lisice. S obzirom na to da je bio u vidno alkoholisanom stanju, urađen je alko-test i izmerena su 1,4 promila alkohola u krvi.

Sudija Zoran Paločević potvrdio je da se incident dogodio, ali je njegova verzija priče nešto drugačija.

– Tačno je da me je policija privela. Stavili su mi lisice kao da sam najveći kriminalac. Nisam mogao da izdržim i morao sam da plačem. Sve mi je namešteno i znam i ko stoji iza toga. Nisam vaspitan da psujem i dok me je policajac odvodio govorio mi je ‘Psovao si mi majku’, ja sam mu rekao da to nije istina. Sad me je sramota svih tih ljudi koji su me gledali sa lisicama na rukama – kaže sudija Zoran Paločević, inače zaposlen u ispostavi pančevačkog suda u Kovinu.

Međutim, sagovornik “Alo”-a tvrdi da su sudiju zapravo policajci u nekoliko navrata molili da prestane da ih naziva pogrdnim imenima, ali da on nije odustajao.

– Bio je besan što su došli po prijavi da on remeti javni red i mir. Istini za volju, nijednom se policajcima nije pozvao na funkciju na kojoj se nalazi. Sve se to dešavalo i naočigled nekoliko funkcionera Opštine Smederevo – dodaje ovaj izvor, koji napominje da je nakon privođenja sudija pušten da se brani sa slobode i da će prijava protiv njega ići redovnim putem.

Navodno, protiv Zorana Paločevića već su vođena četiri sudska postupka, od kojih su neki, za nasilje u porodici, u međuvremenu okončani, ali i zbog učešća u malverzacijama s dečjim dodacima. Paločević je tada navodno suspedovan.

O sudiji Zoranu Paločević u julu prošle godine pisali su svi mediji jer je posle reizbora vraćen zajedno sa još oko 800 sudija i tužilaca, a mediji su izveštavali da spada u red onih koji imaju sumnjivu prošlost. Međutim, sam Paločević se u nekoliko navrata obraćao medijima i govorio da je pominjan u negativnim kontekstima jer smeta “nekim” ljudima.

Izvor: Alo