Tri klase i gospođa Nušić treće takmičarske večeri na 32. Nušićevim danima

0
2329
Tri klase i gospođa Nušić
Tri klase i gospođa Nušić

Večeras smo imali priliku da vidimo predstavu Tri klase i gospođa Nušić, komad Vladimir Đurđevića u režiji Milice Kralj, kao i našeg sugrađanina Slobodana Ninkovića u jednoj od glavnih uloga.

Tri klase i  gospođa Nušić
Tri klase i gospođa Nušić

Ovo je bilo treće takmičarsko veče i sudeći prema reakciji publike, za sada predstava koja će biti najveći favorit na ovogodišnjem festivalu. Komad predstavlja omaž Branislavu Nušiću i pseudo biografiju u koju su uključena neka od njegovih najvećih dela. Tako smo u predstavi imali prilike da vidimo likove iz komada Dr. i Gospođe Ministarke.

U ulozi Branislava  Nušića pojavljuje se Daniel Sič, u ulozi Dimitrija Slobodan Boda Ninković. Ulogu Živke je sjajno nosila Sandra Bugarski a u predstavi se još pojavljuju Paulina Manov koja je odglumela Darinku Đorđević, Nušićevu suprugu, Andrija Kuzmanović u ulozi doktora Milorada Cvijovića, Jelisaveta Orašanin u ulozi Nine Angelopulos, Lako Nikolić u ulozi Jorgosa i Vladan Milić u ulozi Pere pisara koji odneo i nagradu za glumačko ostvarenje večeri po oceni publike.

Na konferenciji za novinare se pored glumačke ekipe iz predstave pojavio i direktor Beogradskog Dramskog Pozorišta Slobodan Ćustić koji je izjavio da na repertoaru ove kuće nije dugo  bilo Nušićevih dela ili bilo čega drugog što ima veze sa našim slavnim piscem. Takođe je izjavio da je predstava pokupila sjajne kritike i ima veliku gledanost publike i da će sasvim sigurno biti na repertoaru još dugo.

Za kraj, naša topla preporuka da predstavu pogledate. Budite sigurni da nećete zažaliti ukoliko nas poslušate.