Ugovor sa Železarom prošao komisiju

Komisija za zaštitu konkurencije nema nikakvih primedbi na ugovor koji je Vlada potpisala sa novim menadžmentom smederevske Železare

0
1119
Železara Smederevo
Železara Smederevo

Predsednik Komisije za zaštitu konkurencije Miloje Obradović izjavio je danas da ova institucija nema nikakvih primedbi na ugovor koji je Vlada potpisala sa novim menadžmentom smederevske Železare i da će o njemu dati pozitivno mišljenje.

Železara Smederevo
Železara Smederevo

On je novinarima u Palati Srbija rekao da će u narednim danima Komisija izaći sa pozitivnim mišljenjem o ugovoru sa Železarom jer se, kako je rekao, radi o kvalitetnom menadžerskom ugovoru.

„To mišljenje je pozitivno i znači da nije došlo do koncentracije. To je jedan kvalitetan menadžerski ugovor i moram da pohvalim Vladu Srbije. To je ugovor koji je u skladu sa našim zakonima i mi nećemo donositi rešenje, već ćemo dati mišsljenje koje će biti objavljeno na sajtu Komisije“, rekao je on novinarima u Palati Srbija.

On je rekao da je Komisija dobila zahtev za mišljenje oko upravljanja Železarom, da je taj zahtev razmotren i da je mišljenje usaglašeno na zajedničkom sastanku sa menadžerima ovog državnog preduzeća.

Obradović je precizirao da se mišljenje odnosi na ugovor koji je oročen, ali i zrazio uverenje da će krajnji ishod biti privatizacija Železare.