Uhapšen zbog prodaje mesa uginulih životinja pored škole

0
2878

Smederevska policija je uhapsila N. J. (35) iz Velike Plane, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih proizvoda, saopšteno je danas.

Meso

Policijski službenici Policijske uprave u Smederevu su, nakon intenzivnog operativnog rada, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom i Veterinarskom inspekcijom u Velikoj Plani, uhapsili N.J. kome je, po odobrenju tužioca, određeno policijsko zadržavanje.

Prema dosadašnjim saznanjima policije, on je, kao vlasnik i odgovorno lice ugostiteljske radnje „NN – Cile“ iz Velike Plane, vršio otkup uginulih domaćih životinja (krava i konja).

Meso uginulih životinja je, znajući da nije za dalju upotrebu i ishranu ljudi, obrađivao u pomoćnim prostorijama svoje kuće, koje nisu registrovane za tu svrhu i nemaju odobrenje nadležnih organa za obradu mesa za ljudsku ishranu.

Tako obrađeno meso osumnjičeni je mešao sa hemijskim supstancama, koje je dodavao mesu da bi ono, po boji, izgledalo kao sveže, a zatim ga prodavao u svom maloprodajnom objektu „NN Cile“ koji se nalazi preko puta osnovne škole u Velikoj Plani.

Prilikom pretresa pomoćnih prostorija maloprodajnog objekta pronađeno je meso uginulih životinja u količini od oko jedne tone, koje je predato Veterinarskoj inspekciji na uništenje.

Krivična prijava je podneta protiv još četiri osobe iz okoline Velike Plane i Smederevske Palanke, koje su osumnjičene da su izvršile isto krivično delo, tako što su N. J. prodavale uginule životinje ili pomagale u transportu i obradi mesa, navedeno je u saopštenju.

Izvor: RTV