Uhapšeni zbog provala u više kuća u Smederevu

0
1965
Uhapšeni! - Ilustracija
Uhapšeni! - Ilustracija

Mladići D. M. (33) i N.S. (21) iz Smedereva uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su, u proteklih nekoliko meseci, izvršili više provala kuća i garaža na području grada i okolnih sela.

Uhapšeni! - Ilustracija
Uhapšeni! – Ilustracija

Oni se terete da su iz objekata odnosili alat, zlatni nakit i opremu za centralno grejanje (bakarne cevi, pumpe, radijatore), saopštila je danas Policijska uprava Smederevo.

Ukradenu robu su zatim prodavali na buvljoj pijaci u Požarevcu, a tačna količina i vrednost ukradene robe se još uvek utvrdjuje, jer vlasnici nekoliko obijenih kuća žive i rade u inostranstvu.

Kriminalistički inspektori PU Smederevo za sada, dok odsutni vlasnici ne utvrde šta im je sve ukradeno, materijalnu štetu procenjuju na više stotina hiljada dinara.

U okviru ove akcije, pojačanim aktivnostima u najugroženijim delovima grada, policijski službenici PU Smederevo su uhapsili i B. Č. (34) iz Smedereva, koga su u marketu „Merkator Roda“ u Ulici Dositeja Obradovića zatekli kako provaljuje metalni sef u kancelariji poslovodje objekta.

B.Č. je uhapšen na licu mesta, a inspektori kriminalističke policije, s obzirom da se radi o višestrukom povratniku, utvrdjuju da li je proteklih meseci izvršio još neka krivična dela.

Objekti kompanije „Merkator Roda“ su njegova stalna meta, zbog čega je hapšen i juna 2012. godine, kada je iz tri marketa, posle provaljivanja u objekte, onesposobljavanja sigurnosnih kamera i obijanja metalnih sefova, ukrao oko milion dinara.

B.Č. je tada bio osumnjičen i za još pet teških kradja iz privatnih kuća, iz kojih je ukrao oko 500.000 dinara u novcu i nakitu.

Svi osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivične prijave, biti privedeni Osnovnom javnom tužiocu u Smederevu.

U akciji suzbijanja imovinskih krivičnih dela, kao najčešćeg oblika kriminala, protekla tri dana pripadnici Policijske uprave Smederevo su rasvetlili više krivičnih dela teške kradje i uhapsili trojicu povratnika u vršenju ovih krivičnih dela, navodi se u policijskom saopštenju.

Izvor: TANJUG