Finci zapošljavaju 300 ljudi u Smederevu

0
1343
PKC
PKC
PKC
PKC

Finska kompanija PKC (Wiring Systems Ou) potpisala je danas ugovor o izgradnji proizvodne hale u industrijskoj zoni Smedereva od 20.000 kvadara. Konkurs za zapošljavanje 300 radnika za potrebe te kompanije traje do 7. marta.

Prvih dana februara grupa od 20 radnika iz Smedereva otputovala je u Poljsku na obuku za instruktore u fabrici, a nova grupa sa istim brojem radnika otputovala je danas.

Kompanija PKC proizvodi kablove za autoindustriju.

Investicija kompanije u Smederevu je oko osam miliona evra u osnovna sredstva do kraja 2016. godine, a zaposliće oko 1.500 radnika.

„Raspisan je konkurs za jos 300 radnika, a finski partner danas će objaviti kada će početi da radi fabrika u Smederevu. Do kraja godine biće završena hala, prvih 500 radnika počeće da radi i stvoriće se uslovi za zapošljavanje još 1.000 radnika“, rekla je agenciji Beta gradonačelnica Smedereva.

Ona je precizirala da će finskom partneru hala biti iznajmljena na deset godina za 3,2 evra po kvadratnom metru i naglasila da će za vreme zakupa biti isplaćena investicija gradnje hale.

Izvor: BETA