Petrijevska petlja narednih mesec dana zatvorena za saobraćaj

0
1730
Petrijevska raskrsnica
Petrijevska raskrsnica
Petrijevska raskrsnica
Petrijevska raskrsnica

Čuvena “Petrijevska raskrsnica” na obilaznici oko Smedereva narednih mesec dana biće zatvorena za saobraćaj. Umesto crne tačke koja je od 2002. godine, kada je izgrađena, odnela više života i zabeležila stotine udesa, saobraćaj će se posle rekonstrukcije, odvijati kroz kružni tok.

Grad je godinama pokušavao da saobraćaj na ovoj raskrsnici na obilaznici oko Smedereva preuredi, ali je sve odlagano za “bolja vremena”. Po statistici, ovo je jedno od najkritičnijih mesta u saobraćaju, a u proseku za pet godina dogodi se više od 100 nezgoda.

Ova “fatalna” raskrsnica ukršta se sa lokalnim putevima, a najčešći uzrok nezgoda je nepoštovanje dosadašnje signalizacije i prava prvenstva prolaza. Kružni tok će kompletan saobraćaj na ovoj vrlo prometnoj raskrsnici regulisati na efikasniji način.

Izvođač radova je “Preduzeće za puteve Beograd”. “Putevi Srbije” ceo posao finansira sa 30 miliona dinara, a sa tri miliona dinara učestvuje i Grad Smederevo.

Zbog radova, tokom jula, saobraćaj je preusmeren, a alternativni pravci su, prema instrukcijama iz Saveta za bezbednost saobraćaja sledeći:

Saobraćaj državnog puta II A reda broj 153 i državnog puta II A reda broj 155 kao i ulicom Petrijevskom do raskrsnice u mestu Petrijevo se odvija lokalnim putem.

Ukida se izlaz sa auto-puta na petlji “Vodanj” za sva vozila koja se isključuju sa auto-puta za Smederevo, pošto se prolazi preko raskrsnice državnog puta II A reda broj 153 i državnog puta II A reda broj 155 u mestu Petrijevo, na kojoj će saobraćaj biti obustavljen. Do raskrsnice i od raskrsnice, lokalni saobraćaj sa auto-puta i ka auto-putu se može nesmetano odvijati.

Vozila koja se sa auto-puta isključuju za Smederevo, treba da koriste petlju “Kolari” i petlju “Umčari”. Za smer ka auto-putu iz smera Smederevo saobraćaj će se odvijati trasom:

– Za petlju “Umčari” vozači treba da koriste Goransku ulicu, državni put II A reda broj 153 i državni put II B reda broj 351, kojim se izlazi na petlju “Umčari”, za petlju “Kolari” vozači treba da koriste Kolarski put i državni put II B reda broj 352, kojim se izlazi na petlju “Kolari”.